Samenwerking De Kuyper Royal Distillers en Ron Abuelo Rum

Ron Abuelo Rum

De Kuyper Royal Distillers is een samenwerking aangegaan met Ron Abuelo Rum uit Panama. De likeurproducent verzorgt sinds 1 januari 2023 de marketing en distributie van Ron Abuelo Rum op de Nederlandse markt.

“We zijn erg trots op het vertrouwen dat Abuelo in ons stelt”, zegt Lucien Heusy, Managing Director Nederland bij De Kuyper Royal Distillers. “Ik ben ervan overtuigd dat we met onze ervaring en diepgaande knowhow van de Nederlandse gedistilleerde dranken markt aanzienlijk zullen bijdragen aan een grotere bekendheid en toenemende vraag naar het Abuelo-assortiment in Nederland.”

CEO Mark Witte vult aan: “Aangezien de meeste van de top 10 cocktails gebaseerd zijn op rum past de samenwerking perfect bij onze wereldwijde visie ‘to Own the Cocktail’. Abuelo is een meervoudig bekroonde rum en zal bijdragen aan het democratiseren van de cocktail, naast het blijven beïnvloeden van de premium rum markt met hun indrukwekkende reeks ambachtelijke expressies.”

Ron Abuelo

Ron Abuelo wordt geproduceerd in Pesé, Panama door Varela Hermanos, in een kleine vruchtbare vallei op het schiereiland Azuero. In 1908 arriveerde de oprichter van het bedrijf, Don José Varela Blanco, vanuit Spanje in de pas gevormde Republiek Panama en richtte er de eerste suikerfabriek van het land op. Vandaag de dag verenigt het merk negen verschillende rum expressies, van Añejo, de jongste rum tot Centuria, de viering van een eeuw vakmanschap. Three Angels completeert het Abuelo-rumassortiment en wordt binnenkort op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

“We verheugen ons op de samenwerking met De Kuyper, die naar onze mening ons merk naar de volgende fase van groei in Nederland zal brengen”, aldus Daniel Fábrega, Vice President International Business Development van Ron Abuelo. “Zij zijn goed gepositioneerd om de innovatie en het vakmanschap van het Ron Abuelo-assortiment aan de Nederlandse consument te introduceren. Ook bedankt Fábrega Ivo van der Valk en Quality Spirits voor de integrale rol die zij hebben gespeeld in het succes van het merk in Nederland.

De Kuyper Royal Distillers

Het familiebedrijf De Kuyper Royal Distillers, wereldwijd bekend als marktleider in cocktail likeuren, brengt meer dan 325 jaar expertise in het creëren van hoogwaardige likeuren. Het familiebedrijf ontving in 2022 voor het vierde jaar op rij de prestigieuze prijs ‘Likeurproducent van het jaar’ van de internationaal toonaangevende ISC, naast vele trofeeën en prijzen voor hun gedistilleerde dranken en likeuren.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Vijfde editie stokersproeverij@home

Vijfde editie stokersproeverij@home

De vijfde editie van stokersproeverij@home vindt plaats op 17 december. Onder leiding van Rutger Vismans, hoofdstoker van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, proeven deelnemers vanuit huis producten van diverse Nederlandse distillateurs.

Opbrengst limited edition Spirited Union naar Oekraïne

Opbrengst limited edition Spirited Union naar Oekraïne

De Nederlandse distilleerderij Spirited Union brengt een limited edition op de markt met de naam 'Freedom Spice'. Alle winst van deze botanische rum gaat naar Giro 555 en is bestemd voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Rummieclub start crowdfunding voor 'craft' drankenwinkel

Rummieclub start crowdfunding voor 'craft' drankenwinkel

Met de coronacrisis kwam er meer waardering voor lokale producten, ook voor lokale dranken. Judith de Bie en Martijn Gerrits van rumdestilleerderij Rummieclub willen deze aandacht verder versterken door een winkel voor craft dranken te openen. Hiervoor zijn ze gestart met een crowdfundingscampagne.