Blogs
Een geheim achter een goede geur en smaak van wijn

Een geheim achter een goede geur en smaak van wijn

Wijnboeren weten als geen ander hoe belangrijk processing is. Het lijkt simpel; plukken, persen, vergisten, klaren en bottelen. Al op de eerste oogstdag wordt de kwaliteit bepaald. Wijnboeren die de duurdere wijnen produceren, plukken de druiven met de hand in de zeer vroege ochtend en stoppen op tijd.

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Corona

Corona

In de tien maanden sinds Corona voor het eerst geconstateerd werd in Nederland, heeft het virus diepe sporen achtergelaten in onze samenleving. Niets lijkt meer normaal. Slijters die weinig horecaomzet draaien horen we niet klagen. Slijters die wel veel horecaomzet hadden hebben het zwaar te halen. De horeca staat echt op instorten. Zoals het er nu...

Voorwoord Ron Andes - Klare Taal 147

Voorwoord Ron Andes - Klare Taal 147

Vanaf 1 juli worden de regels weer verder verruimd. Het wordt dan mogelijk om wat meer over de inhoud te praten met de klant en dat zal zeker gewaardeerd worden. Uiteraard moeten we zoveel mogelijk volgens de richtlijnen blijven werken want op een tweede uitbraak zit niemand te wachten.

Is er plaats op de markt?

Is er plaats op de markt?

2020 zal een interessant jaar worden voor de biermarkt. Naast dat duidelijk zal worden welke brouwer sterk genoeg is om de oplopende spanningen in de markt te trotseren, is de verwachting dat nieuwe dranken hun intrede doen in de biermarkt. Deze dranken hoeven overigens niet altijd gebaseerd te zijn op bier.

Trends in wijn

Trends in wijn

Als je al meer dan 25 jaar in de wijn zit, betekent het dat je veel naar proeverijen gaat, op wijnreis gaat, leert en wordt geïnspireerd. Ik ben altijd in contact met wijn. Voor mijn werk proef ik heel veel en drink privé regelmatig een mooie fles samen met mijn man.

Valse iconen

Valse iconen

De afgelopen week heeft de barwereld geheel in het teken gestaan van het wel of niet accepteren van een tot icoon gekroonde man: Charles Schumann. Deze uit Duitsland afkomstige bartender heeft de afgelopen decennia meerdere cocktailboeken geschreven en heeft daarmee een grote stempel op de Europese barscene gedrukt. Ook is hij de eigenaar van de beroemde...

Biericonen

Biericonen

Vanwege mijn studie brouwtechnologie aan de World Brewing Academy in Chicago ben ik momenteel bij heel wat brouwers een dag aan het stagelopen. Ontzettend leerzaam en waanzinnig interessant. De laatste maanden vallen veel dingen op hun plek omdat ik nu ook echt de diepte in ga in het brouwproces. Ik had al respect voor de pilsbrouwers maar die is nu...

Kennis is macht!

Kennis is macht!

De maand september stond in het teken van reizen, wijn, Rotterdam & oesters steken. Voor More than Drinks! reisde ik af naar de Provence om daar mee te lopen met de oogst. Wat een onbetaalbare ervaring was dat!

Voorbeeld

Voorbeeld

Een icoon staat, volgens de betekenis in de encyclopedie, symbool voor een markt. Het is iemand die een voorbeeldfunctie vervult, een grote invloed heeft en als belangrijke wegwijzer fungeert. Dit nummer van More than Drinks! staat in het teken van deze iconen. Wie zijn dit in wijn, bier en sterk? We kijken naar elkaar en zo ontstaan iconen. Het zijn...

Food Technology 2023
Food Technology 2023

Op 12 en 13 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees de beursspecial nu online!

Lees verder
Evenementen

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Food Technology 2023

12 april 2023 - 13 april 2023

Lees meer

Worksafe en Maintenance Gorinchem

16 april 2023 - 18 april 2023

Lees meer
Nieuwsbrief

BverageNL is een platform met dat de hele drankensector in Nederland bedient.
Schrijf u nu in en ontvang elke twee weken de digitale nieuwsbrief van BeverageNL gratis en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van alcoholische dranken, frisdranken, koffie en thee, zuiveldranken en zuivelvervangers!

Inschrijven