Jopen wint twee keer goud en een keer brons op Brussels Beer Challenge

Jopen Brussels Beer Challenge 2022

De resultaten van de Brussels Beer Challenge zijn bekendgemaakt. Er deden in totaal 1800 bieren mee.  Jopen valt in de prijzen met de Juicy Lager, Heavy Cross en Neder Wit. Ze wonnen 2 gouden medailles en een bronzen plak.

De brouwer is apetrots op deze awards. Michel Ordeman, head of Church bij Jopen: "Onze brouwers staan vanuit hun nieuwsgierigheid 24/7 te experimenteren en elkaar te inspireren om het beste bier ter wereld te brouwen. Nou kunnen we zelf wel roepen dat het ze is gelukt, maar het is natuurlijk geweldig dat een jury van experts het bevestigt. We trekken er vanavond zeker een paar open. Proost!” 

Winnaars:

Juicy Lager won goud in de categorie hoppy lager. Jopen lanceerde dit bier dit jaar in de pilsner categorie. Het is een IPA-achtig bier met de frisheid van een pilsner met veel fruitige en geurige Amerikaanse hopsoorten. Heavy Cross kreeg de hoofdprijs is de categorie double IPA. Heavy Cross is

een fruitige IPA met bittere afdronk. Neder Wit ontving ten slotte de bronzen plak in de categorie white IPA/hoppy weizen. Het blonde biertje combineert de hoppigheid en fruitige tonen van een IPA met de frisheid en aardse tonen van een Weizen.

Brussels Beer Challenge

De bieren die deelnemen aan de Brussels Beer Challenge worden gedurende drie dagen door 100 internationale bierkenners beoordeeld. Deze elfde editie had met 1.800 deelnemende bieren uit 41 landen het grootste deelnemersveld ooit.

 

 

 

 

Dossiers
Lees ook
IPA's Jopen verkrijgbaar in blik

IPA's Jopen verkrijgbaar in blik

Twee IPA's van craft brouwerij Jopen zijn verkrijgbaar in blik. Het gaat om het bekroonde bier Mooie Nel en het alcoholarme Nonnetje verkrijgbaar in blik. Deze bieren zijn voortaan ook in 4-packs verkrijgbaar. Craf brouwerij Jopen ziet de populariteit van blik toenemen. Daarom heeft de brouwer zijn core range IPA’s in blik uitgebracht....

Jopen NON IPA wint goud bij European Beer Star 2020

Jopen NON IPA wint goud bij European Beer Star 2020

Bierbrouwerij Jopen viel in de prijzen tijdens de European Beer Stars 2020. Jopen NON IPA was goed voor goud. Dat maakte de brouwerij op 11 november bekend met een bericht op Facebook.

'Jopen Mooie Nel' beste bier van Nederland 2015

'Jopen Mooie Nel' beste bier van Nederland 2015

Gisteren zijn de prijzen uitgereikt van de eerste Dutch Beer Challenge die op 19 maart jl. werd gehouden. Daarbij is bekend gemaakt dat de algehele prijs, de Mitra Award ‘Het beste bier van Nederland 2015’, is gewonnen door Jopen Mooie Nel. Uit handen van general manager Marco Philipsen van Mitra namen de brouwers van Jopenkerk Brouwerij uit Haarlem...