Jopen NON IPA wint goud bij European Beer Star 2020

Jopen NON IPA

Foto: Facebook Jopen

Bierbrouwerij Jopen viel in de prijzen tijdens de European Beer Star 2020. Jopen NON IPA was goed voor goud in de categorie ‘Non-Alcoholic Hoppy Beer’. Dat maakte de brouwerij op 11 november bekend met een bericht op Facebook.

"Yeah, vandaag vieren we DRIEDUBBEL feest!", staat er te lezen op de Facebookpagina. "Jopen werd 26 jaar geleden opgericht, de Jopenkerk Haarlem bestaat 10 jaar én ons Nonnetje is bekroond met een gouden European Beer Star. Jopen NON IPA werd in de categorie ‘Non-Alcoholic Hoppy Beer’ bekroond op het Europese kampioenschap. Dat is nog eens een dikke kers op onze verjaardagstaart."

Jopen NON IPA

Jopen NON IPA is het eerste alcoholarme bier van Jopen. Voor het bier gebruikten de brouwers drie verschillende granen: gerst, tarwe en haver. Het resultaat is een fruitig, moutig en licht bitter bier dat 0,3 procent alcohol bevat. Het bier viel in al eerder in de prijzen. Goud tijdens de Dutch Beer Challenge en Country Winner bij de World Beer Awards.

De brouwerij

Bierbrouwerij Jopen werd in 1994 in Haarlem opgericht, toen de stad het 750 jarig bestaan vierde. Vanwege dat jubileum bracht de brouwerij twee vergeten Haarlemse bieren opnieuw op de markt. De start van jopen. Bij de brouwerij brouwen ze craft bier, van hoppige IPA tot onorthodoxe Caramel Seasalt Brownie Stout. 

European Beer Stars

De biercompetitie European Beer Star vond in 2020 voor de zeventiende keer plaats. Een jury van 72 bier experts keurde 2036 bieren uit 42 landen. Er werd blind geproefd en beoordeeld. Vanwege de coronavirus vond de prijsuitreiking dit jaar digitaal plaats. Op de website staat een overzicht van alle winnaars.

Dossiers
Lees ook
Jopen wint twee keer goud en een keer brons op Brussels Beer Challenge

Jopen wint twee keer goud en een keer brons op Brussels Beer Challenge

De resultaten van de Brussels Beer Challenge zijn bekendgemaakt. Er deden in totaal 1800 bieren mee. Jopen valt in de prijzen met de Juicy Lager, Heavy Cross en Neder Wit. Ze wonnen 2 gouden medailles en een bronzen plak.

IPA's Jopen verkrijgbaar in blik

IPA's Jopen verkrijgbaar in blik

Twee IPA's van craft brouwerij Jopen zijn verkrijgbaar in blik. Het gaat om het bekroonde bier Mooie Nel en het alcoholarme Nonnetje verkrijgbaar in blik. Deze bieren zijn voortaan ook in 4-packs verkrijgbaar. Craf brouwerij Jopen ziet de populariteit van blik toenemen. Daarom heeft de brouwer zijn core range IPA’s in blik uitgebracht....

'Jopen Mooie Nel' beste bier van Nederland 2015

'Jopen Mooie Nel' beste bier van Nederland 2015

Gisteren zijn de prijzen uitgereikt van de eerste Dutch Beer Challenge die op 19 maart jl. werd gehouden. Daarbij is bekend gemaakt dat de algehele prijs, de Mitra Award ‘Het beste bier van Nederland 2015’, is gewonnen door Jopen Mooie Nel. Uit handen van general manager Marco Philipsen van Mitra namen de brouwers van Jopenkerk Brouwerij uit Haarlem...