Vrumona neemt Butcha Kombucha over

3 juli 2023 Redactie BeverageNL Vrumona

Vrumona neemt het Kombucha-merk Butcha over van Siewerd Nicolai, Jiri Brandt en Samuel Levie. De frisdrankproducent was al distributeur van het merk onder het innovatielabel ‘Sir Joe’.

Overname van Butcha noemt Vrumona in het persbericht een logische stap. De producent is in bijna alle grote categorieën in frisdrank vertegenwoordigd en ziet Kombucha als een belangrijke categorie voor de toekomst. Daarbij past Kombucha bij Vrunoma’s missie ‘Goed en Gezond Drinken voor Iedereen’.

Butcha

Siewerd Nicolai, Jiri Brandt en Samuel Levie startten in 2020 met Butcha. De drie zagen de groei van de Kombucha-categorie en kans om daarmee verfijndere, complexere smaken te brengen. Sinds 2021 werken ze samen met Vrumona. Vrumona’s craft soda innovatie-label ‘Sir Joe’ werd exclusief distributeur van Butcha. Sir Joe focust zich op het Out-of-Home kanaal en in deze samenwerking is Butcha uitgegroeid tot het grootste Kombucha-merk in de horeca.

Verder groeien

Nu is Vrunoma eigenaar van het merk. Naast de verdere groei binnen Out-of-Home wil de frisdrankenproducent Butcha ook op korte termijn introduceren in de retail. Daar is behoefte aan een propositie die zich onderscheidt op basis van smaak en beleving. Butcha voldoet volgens Vrunoma aan deze behoefte. “Het is een verfrissende en smaakvolle premium frisdrank met gebrouwen complexiteit en diepgang.”

Vrumona

Frisdrankproducent Vrumona is onderdeel van Heineken NV en richt zich sinds haar oprichting in 1945 op de productie en verkoop van frisdranken in Nederland. Vrumona produceert en verkoopt zowel eigen merken zoals Royal Club, Crystal Clear, Sourcy, Russell & Co en Sisi als merken in licentie, waaronder Pepsi, 7up, Rockstar en Rivella.

 

Altijd op de hoogte blijven?