Drank uit de printer

22 augustus 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Cana

Chocolade of pasta printen met een 3D printer is al een bekend fenomeen. Cana maakt het nu mogelijk om je drankje te printen. Met de Cana One kunnen consumenten thuis bier, cocktails en wijn printen.

De Cana One is een moleculaire drankenprinter die bestaat uit een waterreservoir en vier cartridges: ‘Spirits Cartridge’, ‘Sugar Cartridge’, ‘Carbonation Cartridge’ en een ‘Ingrediënt Cartridge’. Hiermee kunnen consumenten een verscheidenheid aan dranken creëren. Van sap, frisdrank en ijskoffie tot hard seltzers, wijn en cocktails.

Volgens de producent heeft dit systeem twee voordelen. Allereerst kunnen consumenten met het apparaat duizenden dranken maken en is het mogelijk om dranken aan te passen en te personaliseren door middel van het touchscreen of de telefoon. Daarnaast zorgt de Cana One voor minder afval. Voor het apparaat zijn geen verpakkingen, zoals flessen en kartonnen verpakkingen nodig.

Cana is van plan de eerste machines in 2023 te leveren. Voor consumenten is het mogelijk om een abonnement af te sluiten waarmee ze maandelijks nieuwe cartridges krijgen opgestuurd.

Bron: Cana

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?