Botanische rumdistilleerderij in Amsterdam

Het leven -en rum- is beter met de juiste ingrediënten, aldus Ruben Maduro, eigenaar van Neerlands enige rumdistilleerderij. Het vat zijn visie voor Spirited Union Distillery ’s, waarmee hij plantaardige rum maakt, goed samen.

Naast verantwoordde rum, organiseert Maduro ook workshops en tastings. Hij zegt hierover: ‘Ik begon op vrijdagavonden in een kleine distilleerderij in Amsterdam. Op dezelfde manier wil ik andere startende merken ook een kans geven om hun spirit te ontwikkelen.’ Daarom is het mogelijk om in twee uur je eigen, botanische rum of gin te produceren bij zijn workshop. Ook geeft hij cocktailworkshops, proeverijen en kun je een kijkje in de distilleerderij nemen. 

Momenteel verkoopt Spirited Union Distillery twee smaken rum: Lemon&Leaf en Spice&Sea Salt. Het plan is om meer smaken te ontwikkelen, natuurlijk allemaal gemaakt van pure, plantaardige producten. 

Dossiers
Lees ook
Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

Wine Paris & Vinexpo Paris vindt plaats van 13 tot en met 15 februari 2023 in Paris Expo Porte de Versailles. De organisatie, Vinexposium, is druk bezig met de voorbereidingen voor deze vierde editie.

Koninklijke De Kuyper wederom 'Liqueur Producer of the Year'

Koninklijke De Kuyper wederom 'Liqueur Producer of the Year'

Tijdens de International Spirits Challenge (ISC) 2022 is Koninklijke De Kuyper bekroond met de award voor ‘Liqueur Producer of the Year’. “Het feit dat we voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn uitgeroepen tot 'Liqueur Producer of the Year’ maakt ons erg trots.”

Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

In Amsterdam opende vrijdag 20 mei de alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG. Een samenwerking van non-alcoholisch spirit-merk Seedlip en Butcha. Tot en met 29 mei dagen Samuel Levie en Ben Branson mensen uit om een kijkje te nemen in de keuken van alcoholvrije mixology.