Rummieclub start crowdfunding voor 'craft' drankenwinkel

Rummieclub_persbericht

Met de coronacrisis kwam er meer waardering voor lokale producten, ook voor lokale dranken. Judith de Bie en Martijn Gerrits van rumdestilleerderij Rummieclub willen deze aandacht verder versterken door een winkel voor craft dranken te openen. Hiervoor zijn ze gestart met een crowdfundingscampagne.

Rummieclub de winkel gaat ruimte bieden aan een breed scala dranken; van speciaal bier tot sterke drank, van frisdrank tot likeuren en van natuurwijn tot cocktails. Klanten kunnen rechtstreek uit de vaten tappen. De eigenaren vertellen je meer over de verschillende drankcategorieën. Judith: “Naast onze eigen specialiteiten vinden we het tof om ook andere drankmakers in het zonnetje te zetten. Hun verhaal te vertellen, en zorgen dat jij de best passende drank mee naar huis krijgt!”

Crowdfunding 

Voor de winkel hebben Judith en Martijn een glasrijk hoekpand van bijna 100m2 aan de hoofdstraat van het eiland Oostenburg. De opening staat gepland voor het eind lente 2022. Maar eerst moet er worden verbouwd en een voorraad aangeschaft bij lokale ondernemers. Voor deze laatste stap hebben de twee een crowdfundingscampagne gestart via CrowdAboutNow.

In de crowdfunding zijn winkeltegoeden te koop of kan er geld worden uitgeleend. De crowdfunding krijgt veel positieve reacties en haalde na een anderhalve week al 79 procent op (59.970 van de 75.000). Op het moment van schrijven staat de teller al op 91 procent.

Rummieclub

In 2019 startten Judith en Martijn met hun rum destilleerderij Rummieclub. Het hele productieproces vindt hier plaats: fermentatie, destillatie, rijping, botteling en labeling. De twee delen graag hun kennis over rum, waar deze vandaan komt, het productieproces en de verschillende soorten. In het assortimet zitten een ongerijpte witte rum, ongerijpte overproof rum en barrel aged.

Dossiers
Lees ook
Samenwerking De Kuyper Royal Distillers en Ron Abuelo Rum

Samenwerking De Kuyper Royal Distillers en Ron Abuelo Rum

De Kuyper Royal Distillers is een samenwerking aangegaan met Ron Abuelo Rum uit Panama. De likeurproducent verzorgt sinds 1 januari 2023 de marketing en distributie van Ron Abuelo Rum op de Nederlandse markt.

Nieuwe premium gin op basis van historisch recept

Nieuwe premium gin op basis van historisch recept

Gebroeders Kramers brengt Zwart Nazareth Dutch Gin op de markt. De basis van deze nieuwe premium gin is de originele receptuur van het familiebedrijf uit 1776. Aan de lancering is een crowdfunding gekoppeld om een extra impuls te geven aan de heroprichting van het bijna 250 jaar oude familiebedrijf uit Schiedam.

Vijfde editie stokersproeverij@home

Vijfde editie stokersproeverij@home

De vijfde editie van stokersproeverij@home vindt plaats op 17 december. Onder leiding van Rutger Vismans, hoofdstoker van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, proeven deelnemers vanuit huis producten van diverse Nederlandse distillateurs.