P. De Bruijn Wijnkopers ontvangt Zilveren Erepenning vanwege 250-jarig bestaan

22 juli 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Eelco van Wieringen (Buro Publieke Werken)

In 2022 bestaat P. De Bruijn Wijnkopers 250 jaar en is daarmee de oudste zelfstandige wijnkoperij in Nederland. Daarom kreeg de wijnkoperij de Zilveren Erepenning van de gemeente Nijmegen. Een erkenning voor een uniek familiebedrijf met een lange historie in de stad.

“Dat een familiebedrijf zo lang van vader op zoon wordt voortgezet, en het overgrote deel daarvan in Nijmegen, is uniek”, sprak burgemeester Hubert Bruls bij de uitreiking van de Zilveren Erepenning. “De Bruijn Wijnkopers is een bijzondere, en ook zeer gewaardeerde, onderneming in onze stad”.

De Bruijn Wijnkopers

De geschiedenis van P. De Bruijn Wijnkopers begon in 1772. Al zeven generaties gaat het bedrijf over van vader op zoon.  In 1880 vestigde de familie de wijnkoperij in Nijmegen. Eerst aan de Waal en sinds 1924 in het huidige, speciaal voor dit doel gebouwde pand met kelders aan de Bijleveldsingel. Momenteel staat Eric de Bruijn, samen met echtgenote Marianne de Bruijn, aan het roer.

De Bruijn is gespecialiseerd in import van Franse kwaliteitswijnen. Sinds een aantal jaren zitten er wijnen uit andere Europese landen in het assortiment. De wijnkoperij levert aan zowel particulieren als aan de gastronomie in heel Nederland.

Erkenning

Sinds 2015 draagt de wijnkoperij het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar. Daarvoor – in 2009 – kreeg Eric de Bruijn de Franse onderscheiding Mérite Agricole, vanwege zijn inzet voor de Franse wijn. Daarnaast ontving het bedrijf in 1952 het predikaat Hofleverancier, dat later verlengd werd. En tot slot benoemde de KVNW (Koninklijke Vereeniging Nederlandse Wijnhandelaren) De Bruijn dit jaar naar aanleiding van het 250-jarig bestaan van zijn bedrijf tot eerste erelid van de vereniging.

Zilveren Erepenning

De gemeente Nijmegen kent de Zilveren Erepenning toe als blijk van waardering en erkentelijkheid aan diegenen die zich tegenover de gemeente of gemeenschap algemeen erkende bijzondere verdiensten hebben verworven. Bij de penning horen een oorkonde en een Gouden Waalbrugspeld als draaginsigne. De penning werd in de afgelopen jaren niet vaak toegekend, toevallig recent nog aan Team 31 / de Sunset March en deze week aan 4Daagse-recordhouder Bert van der Lans.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?