Hertog Jan lanceert Grand Prestige Vatgerijpt 2022

6 september 2022 Redactie BeverageNL

De nieuwe Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan komt eraan. Voor de zesde editie liet de Limburgse brouwer zich inspireren door Frankrijk . Op woensdag 28 september presenteert Hertog Jan de nieuwe editie, Une Bière du Soir.

De oorsprong van Grand Prestige Vatgerijpt ligt dit keer in Frankrijk. De Grand Prestige rijpte in houten vaten uit vier verschillende Franse streken. Dat resulteerde in vier varianten: bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados. “Deze smaken maken Vatgerijpt 2022 een Bière du Soir, het digestief onder de bieren”, aldus Hertog Jan.

Bière du Soir

Frankrijk kenmerkt zich net als Limburg door het bourgondische leven. Daar liet meesterbrouwer Micha Peute zich dan ook door inspireren bij het ontwikkelen van Vatgerijpt 2022. Zijn doel was om een bier te creëren dat als perfect slotstuk dient van een uitgebreid diner, een Bière du Soir.

“Als ze ergens weten hoe een bourgondische avond eruit ziet, dan is dat in Frankrijk”, zegt Peute. “Toen ik hier samen met nestorbrouwer, en bovendien uitvinder van Vatgerijpt, Gerard van den Broek naar afreisde waren we het er al snel over eens dat we ons kroonjuweel dit keer op de oude vaten van bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados wilden laten rijpen. Stuk voor stuk dranken met een rijke geschiedenis die onze Grand Prestige verrijken met bijzondere smaken. Van de volmondige, fluweelzachte smaak van de calvados met tonen van krent, honing, appel en peer tot aan de zachte smaak van de cognac met vanille, zoete amandel, witte druif en steenfruit. En van de lichtzure bordeaux merlot met tintelende tonen van chocolade en kers tot de armagnac waarin je amandel, krent en een licht zuurtje proeft.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?