Drankenwereld komt samen op Prowein 2023

20 februari 2023 Redactie BeverageNL
Foto: Messe Dusseldorf

Van 19 tot en met 21 maart staat Düsseldorf in het teken van Prowein 2023. Wijn- en drankprofessionals kunnen terecht op deze vakbeurs voor inspiratie en de laatste ontwikkelingen in de drankenbranche. Naast de goed gevulde beursvloer biedt Prowein een programma van presentaties, demonstraties en workshops.

De beursorganisatie verwacht meer dan 6000 exposanten afkomstig uit 60 landen. Zij tonen verspreid over dertien hallen hun producten op het gebied van wijn en andere dranken. In 2023 staat er voor het eerst een hal in het teken van alcoholvrij. Dit gebeurt onder de noemer ‘World of Zero’. In de hal ‘same but different’ kunnen bezoekers weer terecht voor ambachtelijke dranken, craft beer en ciders.

Ook de Urban Gastronomy Lounge keert terug. Hier geeft gastronoom, sommelier en influencer Toni Askitis workshops die live gestreamd worden. Verschillende international gastsprekers vertellen over hun ervaringen en delen tips. Daarnaast staan er masterclasses ‘Marketing & Communication’, ‘Food Pairing’ en ‘World of Glasses’ op het programma.

Voor champagne kunnen bezoekers terecht in de ‘Champagne Lounge’. Hier presenteren 120 champagne producenten zich en er is een centrale plaats om te proeven. Daarnaast is er een speciale biologische afdeling en aandacht voor verpakkingen en ontwerp. Tot slot presenteren exposanten hun beste producten bij de ProWein Forums.

De laatste editie van Prowein vond plaats in 2022 na de coronaperiode. Deze editie trok meer dan 38.000 bezoekers uit 145 landen. Prowein heeft zich sinds de start in 1995 ontwikkeld tot een wereldwijde beurs. Naast de editie in Düsseldorf zijn er ook beurzen in Azië en Zuid Amerika, onder andere in Singapore, Hong Kong en Sao Paulo.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?