AB InBev zet elektrische vrachtwagen Einride in

5 december 2022

AB InBev en Einride starten een partnership in de Benelux. De brouwer gaat zes elektrische vrachtwagens van Einride inzetten voor zwaar transport tussen Brussel en Leuven. AB InBev verwacht hierdoor jaarlijks 500 ton minder CO2 uit te stoten.

De samenwerking start begin 2023 met de inzet van zes elektrische Einride trucks voor zwaar transport tussen Brussel en Leuven. Dit wordt gecombineerd met de ontwikkeling, installatie en bouw van de oplaadinfrastructuur. AB InBev ambieert om tegen 2040 net zero te zijn in haar gehele toeleveringsketen. Het partnership met Einride past binnen deze ambitie. “Wij kopen geen dieseltrucks meer aan en zullen elke dieseltruck die is afgeschreven, stelselmatig vervangen door een elektrische variant”, zegt Philippe Seminck, AB InBev’s Logistics Director voor de Benelux en Frankrijk.

Einride is een Europese speler op het vlak van digitaal, elektrisch en autonoom transport. De partnership met AB InBev is onderdeel van de lancering in de Benelux. “De Benelux is het kloppend hart van Europa en de plaats bij uitstek om veranderingen in de hele Europese Unie tot stand te brengen”, aldus Robert Falck, CEO en oprichter van Einride. De samenwerking met AB InBev in België is wat Falck betreft het begin van Einride's expansie in de België, Nederland en Luxemburg.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?