Wijn gemaakt van broccoli

7 juli 2022 Redactie BeverageNL

In het Verenigd Koninkrijk is de nieuwe wijn Tendernay, een wijn gemaakt van broccoli. De wijn bestaat voor driekwart uit Tenderstem broccoli en een kwart Chardonnay.

De wijn is het resultaat van een samenwerking tussen Tenderstem en Lyme Bay Winery. Met Tendernay willen de makers de Britten meer vertrouwd maken met de groente. De wijn is gemaakt in een gelimiteerde oplage en bevat honderden Tenderstem stronken en prijswinnende druiven.

“Tenderstem broccoli is een Britse favoriet voor de maaltijd” zegt David Samuels van Tenderstem. “We zijn trots op de nootachtige sappige smaak.” Het leek een goede basis voor een Tenderstem-drank. De Engelse wijnweek was volgens Samuels het moment om “de meest trendy groente van het land te vieren, naast wijnen die op eigen bodem zijn gemaakt.”

Voor de wijn extraheerden de makers de zoete en nootachtige smaken uit Tenderstem en combineerden dit met de Chardonnay 2019 van de Lyme Bay Winery. Rest de vraag hoe de wijn smaakt. Metro UK is in elk geval niet enthousiast. “De eerste smaak zou veel weg hebben van witte wijn, maar vervolgens gaat het alleen maar bergafwaarts.

Bron: Gazette live en Metro

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?