Wagging Finger Distillery, Borders Distillery en Nucano Mezcal

2 september 2018

Wagging Finger Op de Dranken Pakket Expo staan in de stand van Wagging Finger ook de producten van de nieuwe Schotse distilleerderij “The Borders Distillery” en de prachtige Mezcal van de kleine ambachtelijke producent Nucano uit Oaxaca, Mexico.

Wagging Finger

Wagging Finger is een distilleerderij in Deventer die inmiddels naast eigen Gins ook met de productie van eigen Genever, Korenwijn en Whisky is begonnen. Erik Molenaar, Wagging Finger: “Naast de Ginproductie zijn inmiddels de eerste vaten Whisky en Oude Genever weggelegd om te gaan rijpen. Dit najaar zal de eerste Wagging Finger Genever op de markt gaan komen. Een Genever die daadwerkelijk ergens naar zal smaken en menig Geneverdrinker zal moeten laten wennen. De tijden van 1 Jeneverbes op een tank neutrale graanalcohol zijn wat ons betreft voorbij”. Een prototype van die eerste Genever zal te proeven zijn gedurende de Expo in Houten.

Borders Distillery

De aanwezigheid van een nieuwe Schotse Distilleerderij in de stand van Wagging Finger is geen toeval. Sinds november 2017 is Wagging Finger de NL’se importeur van de producten van “The Borders Distillery”. Commercieel Directeur Tony Roberts: “Onze eigen Single Malt laat uiteraard nog een paar jaar op zich wachten. Het eerste distillaat stroomt pas sinds mei 2018 uit onze ketels van de nieuwe distilleerderij in Hawick in het zuid-oosten van Schotland. We hebben het distilleren weer terug gebracht in de regio aangezien de laatste distilleerderij in deze hoek van Schotland zijn deuren in 1837 sloot”.

Met het op de markt brengen van de Clan Fraser Blended Scotch en Lower Eastside Blended Malt wordt er door de Borders Distillery gewerkt aan de naamsbekendheid en wordt de toekomstige release van hun eigen Single Malt voorzichtig voorbereid. Lower Eastside is een blended Malt van 5 verschillende Schotse Single Malts. Ontwikkeld voor de beginnende whiskydrinker, die wil experimenteren in zijn/haar zoektocht. De Borders Distillery zal eveneens haar nieuwste telg meenemen….William Kerr Gin!

Mezcal Nucano

100% Ambacht, 100% Agave 100% Oaxaca… dat zijn de Mezcals van Nucano. Het afgelopen jaar zijn de Nucano Mezcals vaak icognito ingezet bij proeverijen en festivals en vielen daar iedere keer heel goed in de smaak. In een line-up met Schotse Single Malts werden de verschillende variaties Mezcal vaak als Islay-whisky ingeschat, iets dat wel aangeeft dat we te maken hebben met uitzonderlijke kwaliteit distillaten. De Mezcal zijn er in 5 verschillende variaties…van de Jonge Espdadin ongerijpt tot de Añejo en de wilde Agave distillaten. De Belgische importeur Jürgen Vromans zal aanwezig zijn om alles over deze Mezcal te vertellen.

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Wagging Finger is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?