Vinoloog van het Jaar 2022 is Monique Haagmans

25 april 2022 Redactie BeverageNL
V.l.n.r: Alessandro Matrone (Vinoloog van het jaar 2021), Bouke Willems en Monique Haagmans

Monique Haagmans is Vinoloog van het Jaar 2022. Zij won op 20 april de finale bij De Monnik Dranken in Oldenzaal. Ze is de eerste vrouw die de titel ‘Vinoloog van het Jaar 2022’ veroverd. Bjorn Scholten behaalde de tweede plaats in deze proefwedstrijd. Dennis Moerdijk en Eugene Mathy deelden de derde plaats

Bauke Willems van De Monnik Dranken reikte de prijzen uit. Ook Vinoloog van het Jaar 2021 Alessandro Matrone was aanwezig. Naast de titel won Monique Haagmans het Lafite Laureaat. Deze prijs bestaat uit een geheel verzorgd bezoek met partner aan Chateau Lafite Rothschild.

Vinoloog van het Jaar

Jaarlijks organiseert de Vereniging van Vinologen Nederland een competitie om de titel Vinoloog van het Jaar. Na vijf voorronden waaraan meer dan honderd 100 vinologen meededen vindt op 14 februari de halve finale plaats. Hier kwalificeerden de tien beste deelnemers zich voor de finale. De wedstrijd bestaat uit een blindproeverij van twaalf wijnen die de deelnemers moeten identificeren door middel van een aantal vragen.

Verenigde Vinologen Nederland

De Verenigde Vinologen Nederland is een vereniging van bijna 550 vinologen en is Nederlands grootste vereniging van wijnprofessionals en wijnliefhebbers. De vereniging bestaat sinds 1974 en heeft dit jaar voor de 26e keer de wedstrijd Vinoloog van het Jaar georganiseerd.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?