Toenemende populariteit van gembersap

3 november 2022 Redactie BeverageNL

Foto: Pixabay

Rob van Baal en Hans Versteegh starten in 2018 met Go Now. Zij produceren 100 procent biologisch en puur gembersap. De startup is een van de bedrijven die zich presenteren op de Horecava 2023.

Vanwege de gezonde eigenschappen neemt sinds 2014 de belangstelling voor gember (en kurkuma) toe. Maar de gembershot die op de markt verkrijgbaar waren bevatten slechts een paar procent gember. Dat moest anders vonden de twee. “Wij willen ons onderscheiden van de shots met maar een paar procent gember en voornamelijk andere ingrediënten.”

Biologische gember

Beide waren al actief in de biologische gember. Rob is de oprichter van Now Organic, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in biologische gember, kurkuma en mandarijnen. Sinds 2018 verkoopt hij samen met Hans Versteegh puur gembersap onder de merknaam Go Now. Het merk is volledig biologisch en kan vanwege de hoge concentratie ook gebruikt worden om te mixen bijvoorbeeld in een smoothie of thee.

De basis voor de gemberdrank is verse gember uit Dalian in China. De gember wordt lokaal gewassen en verdroogd. De verwerkte gember gaat per vrachtschip naar Nederlnand waar er sap van wordt gemaakt. In het assortiment zit naast gembersap ook kurkumasap.

Go Now

Go Now verkoopt hun product rechtstreeks aan de klant. Nu wil de start-up meer horecagelegenheden aantrekken. Go Now is een van de vele bedrijven die zich presenteren tijdens de Horecava in 2023.

Bron: HorecavaGo Now

Altijd op de hoogte blijven?