Toename populariteit alcoholvrij bier

22 augustus 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Unsplash

De populariteit van alcoholvrij bier blijft toenemen. Uit cijfers van Nederlandse brouwers blijkt dat een op de vijftien gedronken biertjes alcoholvrij is. Sinds 2010 is de Nederlandse consumptie van alcoholvrij bier gegroeid met bijna 500 procent.

Het aanbod van alcoholvrij bier verdubbelde de afgelopen vijf jaar. Bijna alle belangrijke Nederlandse biermerken hebben minimaal één alcoholvrije variant. Nederlandse Brouwers: “Niemand kan meer heen om de uitgebreide keuze aan alcoholvrije en ook alcoholarme bieren in de horeca en in de supermarkten. Zo bieden de leden van Nederlandse Brouwers al ruim 40 alcoholvrije varianten aan. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijk met vijf jaar geleden.”

Alcoholvrij

De toename van de consumptie van alcoholvrij bier past binnen de trend gezond. Consumenten geven steeds vaker de voorkeur aan gezonde producten. Alcoholvrij bier vormt een goed alternatief voor gewoon bier. Het bevat geen alcohol en minder calorieën.

Alcoholvrij bier mag volgens de Nederlandse Warenwet maximaal 0,1% alcohol bevatten. In het buitenland gelden andere regels. Daarom kunnen in het buitenland gebrouwen alcoholvrije bieren meer alcohol bevatten.

Bron: Nederlandse Brouwers

Altijd op de hoogte blijven?