Strandgaper beste Golden Ale bij World Beer Awards

5 september 2022 Redactie BeverageNL

Schelderijbrouwerij is in de prijzen gevallen bij de World Beer Awards. Het bier Strandgaper won de eretitel Style Winner in de categorie Golden Ale. Daarnaast wonnen Zeezuiper en Witheer Belgisch brons.

De World Beer Awards is een jaarlijkse, wereldwijde competitie in het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar deden er meer dan 3200 bieren mee afkomstig uit meer dan vijfitg landen. Een vakjury proeft en beoordeelt alle bieren blind. De bieren worden blind geproefd en beoordeeld door een vakjury. De wedstrijd bestaat uit drie rondes en tien hoofdcategorieën. In de eerste ronde vergelijkt de jury alle bieren uit hetzelfde land met elkaar. In de tweede ronde worden de country winners uit elk land in hun subcategorie vergeleken. De winnende bieren (‘world style winners’) strijden in de laatste ronde tegen elkaar voor de titel 'Best Beer in the World' in de tien hoofdcategorieën

Strandgaper

Strandgaper is een sprankelend en fruitig goudblond bier met een frisse, licht bittere smaak. In 2019 viel dit bier al in de prijzen. Toen was het bier Country Winner bij de World Beer Awards en behaalde een gouden medaille bij de Brussels Beer Challenge. Het jaar daarna pakte hij wederom het goud in het Verenigd Koninkrijk. “Kortom, het in begin 2019 aangescherpte recept heeft zich in de afgelopen jaren aanzienlijk bewezen”, aldus Scheldebrouwerij.

Andere prijzen

Naast de winst van Strandgaper was er nog meer succes voor Scheldebrouwerij. Zeezuiper (tripel) en Witheer (witbier) wonnen beide Belgisch brons in hun eigen categorieën. Daarnaast viel ook de dit jaar geïntroduceerde, nieuwe uitstraling van Scheldebrouwerij goed in de smaak. De visuele rebranding ontving een zilveren medaille (Be) in de categorie Bottle Range bij de aansluitende Design Awards. “Daarmee viel de totale lijn van Scheldebrouwerij in de prijzen”, besluit Scheldebrouwerij.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?