Stakingen in de drankenindustrie en -groothandel

Wijnhandel_Unsplash

Onenigheid over de nieuwe cao Drankindustrie en Groothandel in Dranken zorgde ervoor dat verschillende werknemers afgelopen week staakten. Vakbond FNV kondigt voor de komende tijd meer acties aan.

Onder de cao Drankindustrie en Groothandel in Dranken vallen tientallen handelshuizen en industriële bedrijven waar bijvoorbeeld drank in flesjes wordt gedaan. In totaal werken zo’n 20.000 mensen onder deze cao. De huidige cao liep 31 december af.

De werkgevers en de vakbonden kunnen het niet eens worden over de loonstijging. De werkgevers deden een eindbod met een loonsverhoging van 4 procent en 40 euro bruto per maand. Dat is onvoldoende volgens de vakbonden. FNV eist dat de lonen voortaan meestijgen met de inflatie en werknemers minimaal 14 euro per uur gaan verdienen. Ook CNV Vakmensen wees het eindbod af, maar vindt het nog te vroeg voor acties en blijft in overleg.

Dat geldt niet voor FNV. Dinsdag 17 januari was de eerste staking en kwamen zo’n 200 vakbondsleden samen in Utrecht. Vrijdag 20 januari volgde de tweede staking. En daar blijft het niet bij volgens FNV-bestuurder Jethro Warbroek. “De komende tijd zullen er meer acties volgen. Dat zullen 24- en 48-uurs stakingen zijn en mogelijk ook een landelijke actiedag.”

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Eindbod NZO voor nieuwe cao zuivelsector

Eindbod NZO voor nieuwe cao zuivelsector

Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) onderhandelt namens de werkgevers met vakbonden FNV, CNV en De Unie over de nieuwe cao’s voor de zuivelsector. In de laatste onderhandelingsronde heeft NZO een eindbod gedaan.

FNV akkoord met cao Gall & Gall

FNV akkoord met cao Gall & Gall

Er is een nieuwe cao voor de werknemers van Gall & Gall. Na wekenlange acties gingen de leden van FNV akkoord. De werknemers krijgen een loonsverhoging van 4,5 procent en behouden de toeslag voor het weekend.

Nieuwe website DDPPI

Nieuwe website DDPPI

Leverancier DPPI heeft een nieuwe website. Het bedrijf heeft de coronacrisis gebruikt om een geheel nieuwe website te bouwen. Deze is al in de lucht. Vanaf 1 januari 2022 gaat de oude website offline.