Sir Edmond werkt samen met Kroatische importeur

24 maart 2022 Redactie BeverageNL

Het Nederlandse ginmerk Sir Edmond gaat een samenwerking aan met Brza Distribucija, een Kroatische importeur en groothandel van wijnen en sterke dranken. Eerder slot Sir Edmond al distributiedeals voor de Italiaanse en Sloveense markt.

Met de nieuwe samenwerking is de in Schiedam geproduceerde Bourbon vanilla-infused gin nu ook verkrijgbaar in Kroatië. “We zijn heel enthousiast met deze fantastische kans om Kroatië kennis te laten maken met onze gin”, zegt Dominique Makatita, mede-oprichter van Sir Edmond.

Brza Distribucija

Brza Distribucija is een bekende en gerespecteerde importeur en groothandel van wijnen en sterke dranken in Kroatië. De organisatie heeft zowel lokale als geïmporteerde producten in het assortiment. Het bedrijf is opgericht door een groep ambitieuze vrienden en bouwde in de loop der jaren een sterk netwerk op. Brza Distribucija runt twee websites in Kroatië, tipsy.hr en wineandmore.com.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

“We zijn verheugd dat we de kans krijgen om dit product met een zeer onderscheidend karakter op de Kroatische markt te introduceren”, zegt Dario Drmač, CEO van Brza Distribucija. “Bij het vinden van een onderscheidend product om te importeren en aan het Kroatische publiek te presenteren, hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en Sir Edmond Gin was er één die aan alle vereisten voldeed om er een succes van te maken.” Drmač gelooft dat Sir Edmond Gin een van de meest herkenbare gin-merken op de Kroatische markt kan worden.

Sir Edmond

Dominique Makatita van Sir Edmond is blij met deze kans voor haar gin. “Het is een prachtig en authentiek land en we zijn verheugd om beschikbaar te zijn van de hoofdstad Zagreb in het noorden, tot helemaal langs de onweerstaanbare mooie kustlijn naar het uiterste zuiden. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het Brza Distribucija team, dat zich kenmerkt door uiterst veel ervaring met een echte ondernemersgeest!”

“We zijn ervan overtuigd dat Brza Distribucija de juiste partner is met een fantastisch team om Sir Edmond Gin in hun markt te introduceren”, voegt Sir Edmond mede-eigenaar T-J van der Drift toe. “Samen met ons eigen team op ons hoofdkantoor zullen we alle nodige stappen ondernemen om Brza Distribucija ten volle te ondersteunen, zoals we bij al onze distributie partners doen.”

Altijd op de hoogte blijven?