Rutte maakt jenever naar 100 jaar oud recept

27 augustus 2018

More than drinks_Rutte Sinds 1872 stookt Rutte gin, jenever en diverse likeuren in het centrum van Dordrecht. Dit jaar brengt de distilleerderij Paradyswyn opnieuw uit. Daarnaast komt de nieuwe jenever, Old Tom op de markt.

Paradyswijn

Paradyswyn is een 100% moutwijn jenever. Door de jarenlange lagering op eikenhout beschikt deze drank over een rijke smaakintensiteit. Deze is extra speciaal omdat er fruit, zoals frambozen, zwarte bessen en appels, in verwerkt is. Botanical distiller Rutte gaat de Paradyswyn op grotere schaal distilleren en dat komt ten gunste van de consumentenprijs.

Old Tom

Old Tom is een jenever met gin-achtige botanicals, zoals citroen, gember, absinth en blaadjes van de sinaasappelboom. Deze geheel nieuwe jenever bij wordt gestookt naar een recept van Anton Rutte uit 1918, toen gin voor het eerst populair werd in Europa.

Lucien Heusy, Sales Director Nederland: "de komst van deze nieuwe premium  jenevers zullen de liefhebbers zeker waarderen. Niet alleen goed nieuws voor de consumenten maar ook voor de zelfstandige slijters. Want uit verkoopdata blijkt dat Rutte waardegroei binnen de categorie premium jenevers creëert en bijdraagt aan extra groei van de marge voor de slijters."

 

Distilleerderij Rutte

Rutte heeft een lange historie, de recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. Op basis van deze oude recepturen worden de jenever, gin en likeuren op ambachtelijke wijze gestookt. In 2003 kwam de huidige eigenaar Myriam Hendrickx bij het bedrijf. De gin werd in 2016 tijdens de jaarlijkse beurs van de Wine & Spirits Wholesalers of America uitgeroepen tot de beste ter wereld.

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Rutte is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?