Rutte maakt gin met citrusfruit

22 februari 2022 Redactie BeverageNL

Rutte heeft de prijswinnende Rutte Celery Gin vernieuwd. De Dordtse Distilleerderij stookt deze gin nu op traditionele wijze met biologische botanicals en verse schillen van biologische sinaasappel. De gin zit in een nieuwe fles en heeft een nieuwe naam: Rutte Dutch Dry Gin.

Het gebruik van botanicals is niet nieuw bij Rutte. In 1872 experimenteerden vader en zoon Rutte hier al mee. Van kruiden tot specerijen en vruchten. De nieuwkomer, Rutte Dutch Dry Gin wordt gestookt volgens de traditionele methode uit de negentiende eeuw. De botanicals, zoals de jeneverbes, koriander, engelwortel en kardemom, worden samen verwarmd in de ketel. Ook gebruiken de distilleerders bladselderij. Dit ongebruikelijke kruid geeft volgens hen de gin een fris en hartig element in de nasmaak, zonder te domineren. Rutte gebruikt deze botanical al sinds het begin van de distilleerderij voor verschillende distillaten. Door het gebruik van biologische botanicals en met de hand geschilde sinaasappelschillen van vers fruit onderscheidt Rutte van concurrenten.

Dutch Dry Gin

De achtste generatie Master Distiller Myriam Hendrickx vertelt: “In onze Dutch Dry Gin is alles verenigt wat we belangrijk vinden. Kleine hoeveelheden, gestookt met de hand volgens oude methodes. De beste ingrediënten, organic botanicals en met een bijzonder kruid als bladselderij in het hart van de gin. Het recept is pittig en fris van smaak en leent zich perfect als basis voor een klassieke Gin & Tonic.”

De vernieuwde gin zit in een moderne en eye-catching art deco bottle, waarin historische elementen van de distilleerderij zijn opgenomen.

Rutte

Rutte bestaat al bijna 150 jaar. De distilleerderij maakt botanical based spirits met 100% natuurlijke ingrediënte en gebruikt geen toegevoegde smaakstoffen of kleurstoffen. Het bedrijf zit nog steeds in het originele pand, in hartje Dordrecht, waar Simon Rutte startte in 1872. In het assortiment zitten vele soorten gin en jenever, waaronder Rutte Sloe Gin en Rutte Old Simon Genever bijvoorbeeld, maar ook houtgerijpte, whiskyachtige jenevers, zoals de Barrel Aged en de Single Malt Genever. De belangrijkste markten zijn Nederland, Duitsland, Spanje en Scandinavië. Sinds 2011 maakt Rutte deel uit van De Kuyper Royal Distillers. 

 

Altijd op de hoogte blijven?