Podcast over investeren in wijn

16 juni 2022 Redactie BeverageNL

“Wijn is een betere investering dan aandelen”, vinden wijnkenners Jaap van Dijk en Klaas de Groot. De twee vrienden richten zich met hun online wijnshop MundoVini op exclusieve wijnen en spreken erover in hun podcast.

Volgens Van Dijk en De Groot steeg van 2003 tot half mei 2022 de AEX met 109 procent, van 323 naar 675 punten. Tegelijkertijd steeg De Top 1000 wijn met 339 procent van 100 naar 439,25. Op basis van deze gegevens is wijn dus een goede investering.

De twee levenslange vrienden spelen hierop in met hun online wijnshop MundoVini, waar ze exclusieve (investerings)wijnen aanbieden. Van Dijk en De Groot zijn gekwalificeerde wijnliefhebbers die beiden veel ervaring hebben in het selecteren, drinken en vinden van vintage wijnen.

MundoVini podcast

Dergelijk wijnen staan ook centraal in de MundoVini Podcast. Hier bespreken Van Dijk en De Groot exclusieve en zeldzame wijnen en laten ze de luisteraars (en kijkers) op ludieke wijze kennis maken met hun eigen ervaringen, adviezen en “Kennis & Wijnheden”.

De podcast richt zich vooral op consumenten die willen investeren in of genieten van zeldzame, speciale en bijzondere wijnen. Omdat niet elke wijn een goed investeringsresultaat oplevert, worden de luisteraars eveneens geadviseerd in hoe ze dit rendement kunnen bereiken. Van Dijk: “En als het mislukt, heb je één mazzel: je kunt het altijd nog lekker opdrinken met je vrienden.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?