Northern Wonder lanceert duurzame koffie zonder koffiebonen

Koffie_unsplash

Hoe maak je koffie zonder koffiebonen? Northern Wonder, een team van duurzame koffieliefhebbers, boog zich de afgelopen jaren over dit vraagstuk. Koffie staat namelijk op nummer 6 van grootste veroorzakers van ontbossing (WWF). Dat moet anders kunnen, vindt de start-up.

Daarom lanceert Northern Wonder de Coffee Free Coffee. Dat is koffie, maar dan niet gemaakt van koffiebonen. Het alternatief smaakt als koffie, ruikt als koffie, zet je als koffie en bevat cafeïne, maar bevat in plaats van koffiebonen alleen niet-tropische ingrediënten.

Northern Wonder is het eerste bedrijf dat slaagde in het maken van een droog koffiealternatief. Het is vergelijkbaar met een vleesvervanger: als koffieliefhebbers al één kopje per dag zouden omwisselen naar Coffe Free Coffee, maakt dat al een groot verschil.  

Coffee Free Coffee is op zaterdag 1 oktober gelanceerd in de Palmenkas in Amsterdam en is vanaf nu verkrijgbaar.

Meer over
Lees ook
De Koffiejongens feliciteren Nespresso

De Koffiejongens feliciteren Nespresso

Nespresso start met biologisch afbreekbare koffiecups. Voor De Koffiejongens reden om koffieproducent publiekelijk te feliciteren op vrijdag 25 november in onder andere Volkskrant en NRC. Ook stuurden ze een taart naar het hoofdkantoor van Nespresso Nederland.

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start een pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. Binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen.

33,5 miljoen kopjes koffie en 16,2 miljoen koppen thee

33,5 miljoen kopjes koffie en 16,2 miljoen koppen thee

Dat drinken Nederlandse consumenten gezamenlijk elke dag volgens derde editie van het Nationaal Koffie & Thee Onderzoek van Koffie & Thee Nederland. “Koffie en thee zijn crisisbestendige dranken. Ze maken deel uit van onze dagelijkse rituelen en geven van oudsher ritme aan de dag”, aldus Koffie & Thee Nederland.