Northern Wonder lanceert duurzame koffie zonder koffiebonen

Koffie_unsplash

Hoe maak je koffie zonder koffiebonen? Northern Wonder, een team van duurzame koffieliefhebbers, boog zich de afgelopen jaren over dit vraagstuk. Koffie staat namelijk op nummer 6 van grootste veroorzakers van ontbossing (WWF). Dat moet anders kunnen, vindt de start-up.

Daarom lanceert Northern Wonder de Coffee Free Coffee. Dat is koffie, maar dan niet gemaakt van koffiebonen. Het alternatief smaakt als koffie, ruikt als koffie, zet je als koffie en bevat cafeïne, maar bevat in plaats van koffiebonen alleen niet-tropische ingrediënten.

Northern Wonder is het eerste bedrijf dat slaagde in het maken van een droog koffiealternatief. Het is vergelijkbaar met een vleesvervanger: als koffieliefhebbers al één kopje per dag zouden omwisselen naar Coffe Free Coffee, maakt dat al een groot verschil.  

Coffee Free Coffee is op zaterdag 1 oktober gelanceerd in de Palmenkas in Amsterdam en is vanaf nu verkrijgbaar.

Meer over
Lees ook
Dranken in de media | Week 12-2023

Dranken in de media | Week 12-2023

Statiegeld op blikjes komt eraan, interview met Sommelier van het jaar, bieroorlog in Afrika en koffie-expert Joost Leopold over leopolderen. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Peeze start praktijktest herbruikbare koffieverpakkingen

Peeze start praktijktest herbruikbare koffieverpakkingen

Koffiebranderij Peeze start samen met Koninklijke Burgers’ Zoo en verzekeraar Unigarant een praktijktest met herbruikbare koffieverpakkingen: een afwasbare verpakking die na reiniging opnieuw ingezet kan worden.

Nieuwe cao voor medewerkers cao Douwe Egberts

Nieuwe cao voor medewerkers cao Douwe Egberts

De onenigheid over een nieuwe cao voor de medewerkers van Jacobs Douwe Egberts (JDE) is voorbij. Afgelopen dinsdag stemden vakbonden FNV en CNV Vakmensen in met het eindbod van de koffie- en theeproducent. Hiermee zijn nieuwe acties van de baan.