Nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

24 februari 2023 Redactie BeverageNL

Nederlandse Brouwers krijgt een nieuwe directeur. Meint Waterlander volgt Lucie Wigboldus op. “Meint combineert kennis van de biersector, politieke ervaring en zijn jarenlange ervaring als woordvoerder en communicatieadviseur in een maatschappelijk relevante omgeving”, aldus Fred Teeven, voorzitter Nederlandse Brouwers.

Meint Waterlander vervulde de afgelopen twee jaar de functie van woordvoerder en manager Communicatie van zowel de vereniging Nederlandse Brouwers als de vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). Daarvoor was hij onder andere woordvoerder raad van bestuur van PwC. Waterlander: “De Nederlandse biersector is een prachtige sector om me voor in te zetten. De brouwerijen maken een prachtig product waarvan vele Nederlanders genieten, ze zijn zich terdege bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en maken daar ook echt werk van.”

Zijn voorganger Lucie Wigboldus vertrekt na bijna vier jaar en zet haar carrière voort bij Stichting Hulphond. Wigboldus heeft volgens Fred Teeven in die jaren veel voor de biersector betekend. “Ze heeft belangrijke stappen gezet om onze vereniging klaar te maken voor de toekomst. Zo heeft ze tijdens de COVID-19 crisis continu de gevolgen voor de brouwers onder de aandacht gebracht, zijn verbeteringen doorgevoerd in de organisatie, heeft ze het statiegeld op blik dossier getrokken namens de brouwers en was ze de aanjager van het invulling geven aan de afgesproken commitments in het kader van het Preventieakkoord. Daarnaast heeft Lucie de nodige tegenkracht gegeven richting allen die vinden dat we niet meer gewoon mogen genieten van een goed glas bier.”

Altijd op de hoogte blijven?