Nieuw boek over Madeira wijn

Madeira_foto Jeroen Bronkhorst

Madeira is een versterkte wijn die gemaakt wordt op het eiland Madeira. Wijnstudio oprichter Jeroen Bronkhorst is een groot liefhebber van deze wijn en schreef er een boek over. Op 25 november neemt de Portugese Ambassadeur in Den Haag, António de Almeida Lima, het eerste exemplaar van Madeira Wine Today, in ontvangst.

Jeroen Bronkhorst werd tijdens zijn reis naar Madeira verliefd op de daar aanwezige sublieme kwaliteiten en de nog aanwezige stókoude wijnen. Hij ging regelmatig terug, leerde alle wijnmakers kennen, volgde een opleiding en las zich zo goed mogelijk in. Er zijn zes boeken aan Madeirawijn gewijd maar er was ruimte voor een meer gedegen werk.

Madeira Wine Today

Daarom besteedde Bronkhort twee jaar aan het schrijven van een zevende boek over Madeira. Hij schrijft in Madeira Wine Today over het eiland en zijn historie, de unieke wijnbouw en vinificatie, stille wijnen, wijnwetgeving, gastronomie en nog veel meer en liet het direct in het Engels vertalen. Daarnaast bevat het boek 200 foto’s die overweldigende natuur van het eiland laten zien. Dit boek is een naslagwerk en een must voor iedere wijnopleiding. Het wordt ook aanbevolen voor de Madeira Wine Educator Course.

Jeroen Bronkhorst

‘Madeira Wine Today’ is het derde boek van Jeroen Bronkhorst. Hij schreef eerder ‘Wijn, het Basisboek’ en ‘Wijn & Spijs, basis voor de sommelier’. Bronkhorst richtte samen met echtgenote Henriétte wijncafé ‘De Klap’ op en kreeg jaar na jaar de erkenning ‘Beste Wijnkaart van Nederland’. Na verkoop van De Klap begonnen zij met De Wijnstudio, waar professionals en consumenten terecht kunnen voor wijneducatie. Inmiddels is er een team van 45 docenten die op ruim 60 locaties lesgeven.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Bekroonde wijnen van Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide 2023

Bekroonde wijnen van Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide 2023

De 43e editie van de Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide is verschenen. Met de lancering maakt Platter’s by Diners Club Wine Guide ook de lijst van wijnen met vijf sterren en de winnaars van ‘Best Presterende Wijnhuis van het Jaar’, ‘Editors Award Wijnhuis van het Jaar, ‘Beste Nieuwkomer’ en ‘Wijnen van het Jaar’ bekend.

Ilja en Klaas Gort lanceren nieuwe wijn Bourdogne

Ilja en Klaas Gort lanceren nieuwe wijn Bourdogne

Château Gort & Gort brengt Bourdogne op de markt. Deze nieuwe wijn maakten Ilja en Klaas Gort in de Bordeaux van wijnplanten uit de Bourgogne. Een verboden wijn, volgens de twee, want officieel mag in de Bordeaux de bourgognedruif niet worden geplant.

'Geen product zo veelzijdig als sherry'

'Geen product zo veelzijdig als sherry'

“Sherry is een uniek product.” Dat stellen de experts van de Online Sherry Show. De drank heeft een breed spectrum van super droog tot ultra zoet. “Alles is speciaal aan sherry, van de oorsprong tot aan het bijzondere productieproces.”