Neleman haalt 5 miljoen euro op met sharefunding

30 november 2021 Redactie BeverageNL

De sharefundingcampagne van bio-wijnproducent Neleman is een succes. Het bedrijf van Derrick Nelemaan haalde 5 miljoen euro op met behulp van sharefunding en heeft nu 3.000 mede-eigenaren. Het geld wil Neleman gebruiken om een bottelarij in Spanje over te nemen en de gehele keten van druif tot fles, korter, efficiënter en duurzamer te maken.

Sharefunding is in feite het uitgeven van aandelen. Neleman koos voor deze vorm van investeren via het platform Eyevestor. Startups, scale-ups en MKB-bedrijven kunnen met dit platform hun aandelen digitaliseren en laagdrempelig kapitaal ophalen. Deze vorm van financieren biedt volgens het platform meer vrijheid en meer mogelijkheden. Via Eyevestor wordt een community van stakeholders uitgenodigd tot co-ownerschap. De groep heeft vertrouwen in de plannen en draagt de ondernemer en zijn ambities een warm hart toe. Met drie sharefundingrondes via Eyevestor wist Neleman een recordbedrag van 5 miljoen euro binnen te halen.

Verduurzamen

“We zijn erg blij met het resultaat van deze sharefunding-actie”, vertelt Derrick Neleman, wijnmaker, oprichter en eigenaar van de Neleman Coöperatie. “Geweldig dat we nu dankzij onze community een grote stap richting verdere verduurzaming van de branche kunnen zetten. En we gaan door. Ons doel is om in 2023 de achterban verder te vergroten naar 10.000 mede-eigenaren. Dan kunnen we een nog sterkere invloed uitoefenen op de internationale wijnwereld om sneller te verduurzamen. Want dat is waar het ons uiteindelijk om draait: wijn die zodanig wordt geproduceerd dat niet alleen de consument, maar ook de planeet er blij van wordt!”

Neleman Organic Vineyard Coöperatie UA

Neleman Organic Vineyard Coöperatie UA is het wijnbedrijf van Derrick Neleman, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van 2020. Het wijnhuis en de wijngaarden liggen in Casas del Rey, een van de hoogstgelegen gebieden in de regio Parque Natural de las Hoces del Cabriel, deels Unesco Biosfeerreservaat. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en tegenwoordig maakt Neleman ook biowijn in andere Spaanse wijnregio's als Rioja, Ribera del Duero en Navarra én daarnaast in Frankrijk en Italië.

Altijd op de hoogte blijven?