More than Drinks! verandert in BeverageNL, een platform voor de hele drankensector

BeverageNL website

Uitgeverij Alea Publishers start vandaag, 18 oktober, met een nieuw platform voor de hele drankensector: BeverageNL. Dit betekent dat More than Drinks!, wat zich vooral richtte op de slijtersbranche, verdwijnt.

Alea Publishers wil in verschillende sectoren van de food&drinks-branche niet alleen de retail bedienen, maar de hele keten. Het online platform BeverageNL is gericht op de hele drankenbranche. Van (non)alcoholische dranken zoals wijn, bier en sterk, frisdranken, koffie en thee tot zuiveldranken en zuivelvervangers.

Voor de hele sector

“Drie jaar geleden startten we met Alea Publishers”, vertelt uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer. “Toen namen we naast EVMI, vakblad voor de levensmiddelenindustrie, diverse retailvakbladen over in de food & drinks branche, zoals Bakkers in Bedrijf, Vismagazine en Vakblad IJs. Al deze titels, online en print, hebben we de afgelopen jaren omgebouwd tot platformen die een hele sector bedienen. Niet alleen de winkelier of supermarkt, maar ook de achterliggende industrie.”

Nu is het tijd voor de ombouw van More than Drinks!, aldus Dobbelaer. “Met het nieuwe platform en de aangepaste titel BeverageNL willen we de hele drankensector in Nederland bedienen. Niet alleen slijters, supermarkten en de out of home verkoopplaatsen als pompshops, kantines en stationslocaties, maar ook de drankenindustrie. In onze visie kun je niet alleen nog maar voor een deel van de sector schrijven. Door de huidige geopolitieke en ecologische situatie – denk maar aan de grondstoffenproblematiek – heeft elk nieuw feit effect op een hele sector. Daar willen wij over schrijven. En ook over innovatie, nieuwe technologieën, trends en nieuwe producten.”

BeverageNL 

Beverage NL logo

De wijzigingen zijn inmiddels integraal doorgevoerd. Vandaag verschijnt de eerste online nieuwsbrief van BeverageNL. Voorlopig blijft BevarageNL een online platform. Op basis van reacties uit de markt overweegt Alea Publishers om ook een printuitgave te starten.

Alea Publishers

Alea Publishers is een uitgeverij van de media-ondernemers en broers Roeland en Pepijn Dobbelaer. Alea Publishers is gespecialiseerd in vakplatforms in de food&drinks-branche. Ook richt Alea Publishers zich steeds meer op platformen in de industrie. Tot het portfolio behoren onder andere EVMI, Bakkers in Bedrijf, Vismagazine, Vleesmagazine, Vakblad IJs!, BeverageNL, Pompshop, VoedingNu, Foodbanen.nu, AutomationNL en het jaarlijkse evenement Single Use Event. Samen met Mikrocentrum organiseert Alea Publishers jaarlijks de beurzen Food Technology en Lab Technology.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
‘On hold’ zetten is geen ontslagname

‘On hold’ zetten is geen ontslagname

Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëin­digen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Soms trekt de werkgever aan het kortste eind.

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum en vakuitgeverij Alea Publishers nemen per heden de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com. Deze overname versterkt de samenwerking tussen Mikrocentrum en Alea Publishers. Al eerder startten de organisaties gezamenlijk de netwerkbeurs Food Technology.

Het huwelijksvermogensrecht

Het huwelijksvermogensrecht

Een wijziging in het huwelijksvermogensrecht levert bij ondernemers én juridische professionals nog veel onduidelijkheid op.