Minder Russische wodka bij de slijter

10 maart 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Pixabay

De oorlog in de Oekraïne heeft ook gevolgen voor de verkoop van wodka. Steeds meer slijters kiezen er voor om geen nieuwe Russische wodka in te kopen. “Dit is niet het moment om Russische wodka te verkopen.”

Mitra verkocht voorheen de Russische merken Stolichnaya, Moskovskaya en Russian Standard. Mitra nam het besluit in overleg met de leverancier als reactie op de huidige situatie in de Oekraïne. “Dit is niet het moment om Russische wodka te verkopen”, licht marketingmanager Stefan Caldenberg van Mitra het besluit toe in het Dagblad van het Noorden. “Maar het is niet per se zo dat wij verwachten hiermee de ontwikkelingen in Oekraïne te veranderen.” Ook bij concurrenten Gall & Gall en Dirk III ligt de wodka van Stolichnaya niet meer in de schappen.

Kleine slijters

Niet alleen de grote slijterijen, maar ook bij de kleinere is Russische Wodka minder goed verkrijg baar. Veel leden van de Koninklijke SlijtersUnie geven aan de voorraad niet meer aan te vullengeen nieuwe voorraden meer, vertelt Petra de Boevere, de voorzitter van de brancheorganisatie, in het AD. “Dat is het minste wat je kunt doen. Ik vind het gewoon niet kunnen wat daar gebeurt.”

Andere Europese landen

In andere Europese landen gebeurt hetzelfde. Zo haalde Duitse supermarktketen Netto, met ongeveer 340 winkels in met name noorden en oosten van Duitsland, alle Russische wodka uit de schappen. En ook in Finland verwijderde de keten Alko, die als enige alcoholische dranken mag verkopen, alle Russische dranken uit solidariteit met de Oekraïne.

Bron: Dagblad van het Noorden / AD / Reformatorisch Dagblad

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?