Liesette van Eijnsbergen derde genomineerde Wijnvrouw van het Jaar 2022

2 juni 2022 Redactie BeverageNL

De derde genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar is bekend. Op dinsdag 31 mei nomineerden Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland van Stichting Wijnvrouw van het Jaar de nominatie van Liesette van Eijnsbergen, eigenaresse van het Wijninstituut. De nominatie stond dit keer in het teken van AIX Rosé.

Liesette vindt zichzelf een vreemde eend in de bijt in vergelijking met alle andere genomineerden van Wijnvrouw van het Jaar. “Ik ben geen vinoloog, ik geef geen les of proeverijen en ik kan mij niet meten met heel veel anderen in de wijnwereld”

Wijninstituut

Sinds 2014 runt Liesette van het Wijninstituut. Samen met Claire Lemmens verzorgt ze de organisatie en coördinatie van vele SDEN wijncursussen door heel Nederland. De onderneming heeft 11 locaties door heel Nederland en jaarlijks volgens 2.300 cursisten de lessen. “Liesette heeft (samen met Claire) de afgelopen 9 jaar een belangrijke rol gespeeld door wijnonderwijs op alle niveaus, in heel Nederland beschikbaar te maken”, aldus de vakjury.

Wijnvrouw van het jaar

De vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2022 bestaat uit Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) , Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020), Claudia van Dongen (winnares Wijnvrouw van het jaar 2021) en Barbara Verbeek. De finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam in september 2022. Naast de jury heeft ook het publiek een rol in de verkiezingen. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan er online gestemd worden. Eerder nomineerde de jury al Tatjana Puklavec en Jolande Vos.

AIX Rosé 

Dit jaar wordt iedere nominatie gekoppeld aan een wijnmerk uit het porfolio van hoofdsponsor wijn- en gedistilleerd distributeur Walraven Sax. De derde nominatie stond in het teken van AIX Rosé, de top cuvée van Maison Saint Aix. Dit 140 jaar oude wijndomein telt 75ha wijngaard en ligt in het hart van de Provence. Aix Rosé won in de loop der jaren verschillende medailles en werd meerdere malen gehuldigd in internationale tijdschriften als ‘Wine Spectator’, ‘Wine Enthusiast’ en ‘Decanter’.

Walraven Sax

Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt. Zij importeren bekende merken als Frescobaldi, Familia Torres, Louis Roederer, Aix Rosé, Luigi Bosca, Baron Philippe de Rothschild, Joseph Drouhin, Marqués de Riscal, Gallo en Amarula. Elke nominatieronde wordt gekoppeld aan een wijnmerk. Walraven Sax is trots om hoofdsponsor te zijn van Wijnvrouw van het jaar 2022. Manuela Feijoo Jimeno, Commercieel directeur Walraven Sax: “Wij zijn trots om de nieuwe wijnpartner van Wijnvrouw van het jaar te zijn. Wij zien tegenwoordig bij steeds meer van onze wijnhuizen vrouwelijke wijnmakers en veel merken en wijnen worden steeds eleganter. Dit sluit dan ook perfect aan bij Wijnvrouw van het jaar! “

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?