Koffiecups gemaakt van zeewier

Zeewier_pixabay

Foto: Pixabay

Het Zwitserse bedrijf CoffeeB brengt koffiecups op de markt gemaakt van zeewier. De Coffee Balls zijn volledig composteerbaar. Met de nieuwe vinding wil CoffeeB de concurrentie aangaan met Nespresso. Dat meldt KIJK Magazine.

De koffie in de Coffee Balls is verpakt in een omhulsel dat voornamelijk bestaat uit zeewier. Het product is volgens de fabrikant voedselveilig, transparant en smaakloos en blijft droog opgeslagen maanden goed.

De Coffee Balls passen niet in bestaande koffieapparaten, maar alleen in de Globe Machine. Hierin wordt de Coffee Ball nat gemaakt zodat het omhulsel zachter wordt en daarna doorgeprikt. Dan injecteert de machine water in bol en wordt de koffie gezet. Daarna kunnen de gebruikte Coffee Balls op de composthoop worden gegooid, waar ze na een maand verwerkt zijn.

Bron: KIJK Magazine

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Dranken in de media | Week 12-2023

Dranken in de media | Week 12-2023

Statiegeld op blikjes komt eraan, interview met Sommelier van het jaar, bieroorlog in Afrika en koffie-expert Joost Leopold over leopolderen. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Peeze start praktijktest herbruikbare koffieverpakkingen

Peeze start praktijktest herbruikbare koffieverpakkingen

Koffiebranderij Peeze start samen met Koninklijke Burgers’ Zoo en verzekeraar Unigarant een praktijktest met herbruikbare koffieverpakkingen: een afwasbare verpakking die na reiniging opnieuw ingezet kan worden.

Nieuwe cao voor medewerkers cao Douwe Egberts

Nieuwe cao voor medewerkers cao Douwe Egberts

De onenigheid over een nieuwe cao voor de medewerkers van Jacobs Douwe Egberts (JDE) is voorbij. Afgelopen dinsdag stemden vakbonden FNV en CNV Vakmensen in met het eindbod van de koffie- en theeproducent. Hiermee zijn nieuwe acties van de baan.