Heineken heeft minderheidsbelang brouwerij Oedipus

6 juni 2019

Heineken gaat samenwerken met de kleine Amsterdamse craft brouwerij Oedipus. De bierbrouwer heeft een minderheidsbelang in Oedipus gekocht. Met de samenwerking kan Oedipus gebruik maken van de kennis van Heineken en verder uitbreiden in Nederland.

Oedipus werd in 2011 opgericht en heeft sinds 2015 een eigen brouwerij. staat bekend om haar kleurrijke, moderne en levendige bieren: de Oedipus Galaxy. Het assortiment bestaat uit acht vaste bieren waaronder Mannenliefde, Thai Thai, Mama en Offline. Daarnaast zijn er vier seizoensbieren en brengt Oedipus jaarlijks verschillende experimentele bieren op de markt.

De brouwerij wil graag de Galaxy uitbreiden met een nieuwe bar, waar de smaakbeleving van bier de hoogste prioriteit heeft. Ze willen hun bieren combineren met muziek. En de grootste droom een moderne, duurzame boerderij-brouwerij in of rondom Amsterdam. "Dromen hebben investeringen nodig en we voelden dat de tijd rijp was om een actieve keuze te maken over onze toekomst" staat er in het persbericht te lezen. "De juiste partner vinden is natuurlijk niet makkelijk. Het moest een partij zijn die begrijpt wie we zijn en waar we vandaan komen, die een groter podium voor onze bieren kan bieden en die onze visie over de toekomst deelt."

De brouwers geloven dat Heineken die partner is. "Van Heineken uit is er vertrouwen in wie we zijn, wat we maken, en hoe we dat doen." De leiding van Oedipus blijft in handen van de huidige eigenaren. 

 

Altijd op de hoogte blijven?