Gekocht drankje op Schiphol levert vier liter schoon drinkwater op

20 mei 2022 Redactie BeverageNL

HMSHost International viert de samenwerking met de Nederlandse Made Blue Foundation. De organisatie doneert voor ieder verkocht drankje op Amsterdam Airport Schiphol vier liter schoon drinkwater.

De beschikbaarheid van schoon drinkwater is een fundamenteel mensenrecht, maar meer dan 771 miljoen mensen over de hele wereld hebben hier geen toegang toe. De Made Blue Foundation en HMSHost Nederland doneerden sinds de start van de samenwerking in 2014 al meer dan 1,2 miljard liter schoon drinkwater.

Schiphol

HMSHost International is een wereldwijde marktleider in de food- en hospitality industrie voor reizigers. Op Schiphol exploiteert de organisatie meer dan 80 locaties zoals La Place, Starbucks en Burger King naast vele eigen concepten zoals Grand Café het Paleis, Café Coco, Grab&Fly, Amsterdam Bread Company, Harvest Market en Wine & Seafood bar Bubbels. Voor elk geserveerd drankje doneert HMSHost Nederland vier liter schoon drinkwater via de Made Blue Foundation.

HMSHost International

Bas van Asten, VP Commercial bij HMSHost International: “Als internationaal bedrijf dat reizigers van over de hele wereld verwelkomt, voelen wij de verantwoordelijkheid om manieren te vinden om mensen om ons heen op een positieve manier te beïnvloeden. Door onze samenwerking met Made Blue Foundation, creëren we een link tussen onze activiteiten en het verstrekken van een fundamenteel mensenrecht; schoon drinkwater aan mensen die het minder makkelijk hebben.”

Made Blue Foundation

Machiel van Dooren, mede-oprichter van Made Blue Foundation: “We hebben berekend dat de gemiddelde watervoetafdruk van een drankje dat op Amsterdam Airport Schiphol wordt geserveerd vier liter water is: diezelfde hoeveelheid komt voor elk geconsumeerd drankje beschikbaar als schoon water in ontwikkelingslanden. We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met HMSHost Nederland dat inmiddels een enorme impact heeft gemaakt.”

Milieu

Naast het schone drinkwater heeft de partnerschap ook een impact op het milieu. Gezamelijk voorkwamen de organisaties ongeveer 8.400 ton aan koolstofuitstoot en redden 179.000 bomen van het gebruik als brandhout, door afgelegen stammen de noodzaak te ontnemen om vervuild water schoon te maken door het te koken boven een open vuur. Naarnaast bespaarden ze bijna 600 miljoen stuks plastic afval doordat water niet meer in zakjes of flessen hoeft te worden gekocht.

Project in Vietnam

De samenwerking tussen HMSHost Nederland en de Made Blue Foundation richt zich momenteel op het realiseren van toegang tot schoon water en hygiëne voor de Dien Quang gemeente in het Ba Thuoc district, Vietnam. Deze gemeente wordt voornamelijk bewoond door de Muong - een minderheidsgroep in Vietnam. "Onze gezamenlijke inspanning is erop gericht 3.572 mensen van schoon drinkwater te voorzien en zo hun gezondheid en levenskwaliteit te verbeteren. Eerder in het partnerschap zijn gemeenschappen in Bandung, Indonesië gesteund en we onderzoeken momenteel of we de impact in de Aziatische regio kunnen uitbreiden."

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?