Franky Sticks ontwerpt Duvel Designer Glas 2022

28 juli 2022 Redactie BeverageNL

In september verschijnt het Duvel Designer Glas 2022. Voor deze nieuwste editie in de Duvel Collection werkt het biermerk samen met Rotterdamse illustrator en DJ Franky Sticks. Het biermerk en de artiest vinden elkaar op het snijvlak van creëren, experimenteren en innoveren.

Sinds 2007 biedt Duvel een podium aan bijzondere kunstenaars en artiesten om hun creatieve brein los te laten op het Duvel Designer Glas. In de collectie zitten ontwerpen van onder andere Piet Parra, Morrison Schiffmacher en afgelopen jaar de Nederlandse street artist FAKE. In 2022 krijgt Franky Sticks, de artiestennaam van illustrator en DJ Frank Stok, de eer.

Franky Sticks

Franky Sticks is een echte Rotterdamse artiest. Hij is rauw, eigenzinnig, daadkrachtig en beschikt over een enorme passie voor creatie. Van jongs af aan trekken zowel draaitafels als verftubes zijn aandacht. Zijn portfolio omvat muurschilderingen, digitale illustraties, sculpturen, schilderijen en prints. En als DJ staat hij al meer dan acht jaar achter de draaitafels in clubs en op festivals en evenementen.

Duvel Designer Glas

“Alles wat ik doe komt voort uit een bepaalde flow. Een vibratie. Uit een behoefte om iets te maken. Of het nou met een stift op papier, een kwast op doek of een naald in de groef van een plaat is. Pionieren en uitdagingen aangaan is wat ik het liefste doe en dat is waar Duvel en ik elkaar gevonden hebben. “Ik maak graag optimaal gebruik van vormen en details. Het ontwerp is geïnspireerd op muziek en de optredens waar ik mijn eerste biertjes dronk. De muziek, de trillingen van de bass die door het glas en je lichaam heen vloeien. Eigenlijk de golven of life, alles wat we aanraken komt daar uit voort. Het Duvel glas is deels gevuld met bier en deels met schuim en lucht, het ontwerp met de waves speelt met dit contrast en brengt zo de zwevende karakters in beweging.” 

Het nieuwe glas is vanaf 5 september verkrijgbaar en wordt op donderdag 1 september gelanceerd tijdens een door Franky Sticks gehoste jamsessie in Rotterdam.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?