Fiorito stopt samenwerking met Lil Kleine

18 februari 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Wikimedia

Limoncellomerk Fiorito stopt de samenwerking met Lil Kleine. "Wij keuren elke vorm van geweld af", zegt oprichter Franco Fiorito van het bedrijf tegen RTL Z.

Zomer 2020 startte Fiorito de samenwerking met rapper en ondernemer Jorik Scholten, bekend als Lil Kleine, en zijn manager en zakenpartner Nathan Moszkowicz. De twee investeerden in het drankenmerk en werden mede-eigenaar.

In opspraak

Nadat Lil Kleine vorig jaar in Ibiza in opspraak raakte vanwege de vermeende mishandeling van zijn vriendin schortte Fiorito de samenwerking al tijdelijk op. Nadat Lil Kleine zondag 13 februari opnieuw werd gearresteerd op verdenking van mishandeling, besloot het limoncellomerk helemaal met de samenwerking te stoppen. “Wij keuren elke vorm van geweld af””, zegt Franco Fiorito tegen RTL Nieuws. “Wij bestaan al tien jaar en willen gewoon niet geassocieerd worden met dit gedoe."

Fiorito

Fiorito is een Nederlandse producent van ambachtelijke kwaliteits-spirits, zoals Fiorito Limoncello, Fiorito Lemon infused rum en LI, een limoncello met een lager alcoholpercentage. Ook heeft Fiorito onlangs een ready-to- drink cocktail limoncello-tonic op de markt gebracht. Het merk is in 2011 opgericht door de twee Nederlandse broers Franco en Benno Fiorito, die toen startten met het maken van limoncello op basis van een oud recept van hun Siciliaanse familie. Fiorito wordt internationaal gedistribueerd door mede-aandeelhouder Koninklijke De Kuyper.

Bron: RTL NIeuws

Altijd op de hoogte blijven?