Energielabel op sterke drank

Sterke drank_Pxhere

Voortaan weet je meteen hoeveel calorieën er in een glas jenever of een fles whisky zit. Europese drankfabrikanten hebben namelijk afgesproken dat er een energielabel op sterke drank komt. Op het etiket komt voortaan ook informatie over de ingrediënten te staan. 

Spirits Europe, de Europese federatie van de producenten van sterke drank, maakte bekend dat zij hiervoor 4 juni een memorandum hebben ondertekend. Dit gebeurde na veertien maanden onderhandelen onder leiding van Eurocomissaris Vytenis Andriukaitis. Hij is tevreden over het resultaat vertelt hij in het Nieuwsblad. "We leven in een tijd waarin consumenten almaar meer informatie willen over wat ze eten en drinken, zodat ze gezondere keuzes kunnen maken."

Er is afgesproken dat de informatie eind 2020 op een kwart van alle flessen staat, eind 2021 op de helft en eind 2022 op 66 procent van de flessen. Andriukaitis roept de producenten van sterke drank op om zich aan deze planning te houden.

Dossiers
Lees ook
Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

Wine Paris & Vinexpo Paris vindt plaats van 13 tot en met 15 februari 2023 in Paris Expo Porte de Versailles. De organisatie, Vinexposium, is druk bezig met de voorbereidingen voor deze vierde editie.

Koninklijke De Kuyper wederom 'Liqueur Producer of the Year'

Koninklijke De Kuyper wederom 'Liqueur Producer of the Year'

Tijdens de International Spirits Challenge (ISC) 2022 is Koninklijke De Kuyper bekroond met de award voor ‘Liqueur Producer of the Year’. “Het feit dat we voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn uitgeroepen tot 'Liqueur Producer of the Year’ maakt ons erg trots.”

Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

In Amsterdam opende vrijdag 20 mei de alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG. Een samenwerking van non-alcoholisch spirit-merk Seedlip en Butcha. Tot en met 29 mei dagen Samuel Levie en Ben Branson mensen uit om een kijkje te nemen in de keuken van alcoholvrije mixology.