Drankgiganten verenigen zich in World Spirits Alliance

Sterke drank_Pxhere

De internationale sterkedrankensector heeft zich verenigd in de World Spirits Alliance (WSA). Drankgiganten als Pernod Ricard, Diageo en Rémy Cointreau werken hier samen met verschillende belangenorganisaties. Het doel is om met één stem naar buiten te treden. De WSA wil onder andere gezamenlijk optreden tegen illegale alcoholproductie en strijden tegen ongelijkheid in accijnsheffingen.

Rodolfo González González, voorzitter van een vakorganisatie van tequila-producenten, is gekozen tot president van de WSA. "Het doel van de WSA is om een gemeenschappelijk platform te creeëren voor het uitwisselen van informatie", zegt hij. "Het moet een representatief orgaan worden, waarmee de sector kan reageren op internationale kwesties, met name op gebied van handel en regelgeving".

Tot nu toe hebben de volgende organisaties en bedrijven zich verenigd in de WSA: Spirits Europe, Asia Pacific International Wines and Spirits Alliance, Camara Nacional de la Industria Tequilera, Scotch Whisky Association, Association of Canadian Distillers, Pernod Ricard, Diageo, International Spirits and Wines Association of India, Japanese Spirits Liquor Makers Association, Brown-Forman, Distilled Spirits Council of the US, Spirits New Zealand, Rémy Cointreau, Beam Suntory, Spirits and Cocktail Australia, Campari en Edrington.

Bron: The Drinks Business

Dossiers
Lees ook
Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

Wine Paris & Vinexpo Paris vindt plaats van 13 tot en met 15 februari 2023 in Paris Expo Porte de Versailles. De organisatie, Vinexposium, is druk bezig met de voorbereidingen voor deze vierde editie.

Koninklijke De Kuyper wederom 'Liqueur Producer of the Year'

Koninklijke De Kuyper wederom 'Liqueur Producer of the Year'

Tijdens de International Spirits Challenge (ISC) 2022 is Koninklijke De Kuyper bekroond met de award voor ‘Liqueur Producer of the Year’. “Het feit dat we voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn uitgeroepen tot 'Liqueur Producer of the Year’ maakt ons erg trots.”

Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

In Amsterdam opende vrijdag 20 mei de alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG. Een samenwerking van non-alcoholisch spirit-merk Seedlip en Butcha. Tot en met 29 mei dagen Samuel Levie en Ben Branson mensen uit om een kijkje te nemen in de keuken van alcoholvrije mixology.