Drankenbranche in de media -week 33

Sterke dranken_Unsplash

Foto: Unsplash

Wijnboer blij met zomerse temperaturen, Belgisch internetfenomeen gaat concurrentie aan met Jupiler en Stella en wat hebben we geleerd van de flessen wijn en wijnstokken die 14 maanden in de ruimte doorbrachten. Wat lazen we de afgelopen week over de drankenbranche? Een greep uit de media.

Zomerse temperaturen
De wijnboer John Huisman uit Balkbrug is blij met de zomerse temperaturen. “Het is een superseizoen”, zegt hij tegen De Ondernemer. Toch liggen er ook gevaren op de loer: verbranding en insecten.

Eigen gin
“Van Eccelpoel lanceert eigen gin”, kopt Nnieuws.be. Het is een Belgian London Dry Gin op basis van bijna 20 botanicals. De familiezaak bracht eerder dit jaar drie verschillende whisky's uit. “Na de whisky begon het te kriebelen om een eigen gin uit te brengen.”

Wijn en cola
Kalimotxo bestaat 50 jaar, meldt Spanje Vandaag. Deze Baskische drank, een mix van wijn met cola, kreeg op 12 augustus 1972 tijdens de San Nicolás-festiviteiten in de oude haven van Algorta (Getxo) voor het eerst deze naam.

Internetfenomeen Average
Samen met twee vrienden lanceert het Belgische internetfenomeen Average het nieuwe biermerk Tout Bien, meldt De Tijd. Geen hip speciaalbier, maar een simpele pils. “We willen de concurrentie aangaan met Jupiler en Stella.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Landgoed
Op het landgoed van Kasteel De Kelder in Doetinchem moet een wijngaard komen. Wijnmaker Monique Breuer hoopt hier in 2024 op een terrein van 2500 vierkante meter 1150 wijnstokken te plaatsen, aldus De Gelderlander.

Urban winery
Wijnmerk Chateau Amsterdam opent in september een urban winery in Amsterdam-Noord, aldus De Cafékrant In het pand van 3000 m2 komt naast de wijnproductieruimte ook een nieuw restaurant met open keuken, een grote bar met proeflokaal, een terras en een wijnwinkel.

Wijn uit de ruimte
Business AM besteedt aandacht aan de flessen wijn en wijnstokken die in november 2019 gelanceerd werden naar het International Space Station (ISS) en 14 maanden later weer terugkeerde. Wat valt hebben we daarvan geleerd?

Alcoholvrije gin
Brouwerij Verhofstede lanceert haar eerste non-alcoholische gin. De Verhofstede 0.0 Citrus bevat geen suiker en geen alcohol, maar wel heel veel smaak, vertelt Maria Verhofstede aan HLN.

 

Dossiers
Lees ook
Nederlands jurylid bij The World Alcohol-Free Awards

Nederlands jurylid bij The World Alcohol-Free Awards

De populariteit van alcoholvrije dranken neemt toe. Daarom vindt eind februari 2023 in Londen de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards plaats. De jury oor deze wedstrijd bestaat uit experts op het gebied van alcoholvrije dranken, waaronder de Nederlandse Mariëlle Timmermans.

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

De productie van de drankenindustrie ligt weer boven het niveau van 2019. Veel producenten zijn nog niet over de klap van de coronacrisis heen, terwijl er een nieuwe uitdaging voor de deur staat: dalende consumentenbestedingen. Dat meldt ABN AMRO in de Sectorprognose Food.

Bekroonde wijnen van Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide 2023

Bekroonde wijnen van Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide 2023

De 43e editie van de Zuid-Afrikaanse Platter’s Wine Guide is verschenen. Met de lancering maakt Platter’s by Diners Club Wine Guide ook de lijst van wijnen met vijf sterren en de winnaars van ‘Best Presterende Wijnhuis van het Jaar’, ‘Editors Award Wijnhuis van het Jaar, ‘Beste Nieuwkomer’ en ‘Wijnen van het Jaar’ bekend.