Drankenbranche in de media – Januari 2022

31 januari 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Hermes Rivera / Unsplash

Afgelopen maand verschenen er regelmatig berichten over of die interessant zijn voor de drankenbranche. Wat kwam er in januari 2022 allemaal voorbij?

Turkije
In Turkije is de alcoholaccijns gestegen. Daarom destilleren sommige Turken volgens dagblad Trouw zelf hun drank. En dat is niet zonder risico.

Ketel One Vodka
Drankenconcern Diageo, bekend van merken als Johnnie Walker en Smirnoff, verbeterde de afgelopen zes maanden de omzet. Dit is mede te danken aan Ketel One Vodka uit Schiedam, meldt het FD.

The Gintleman
Tubantia spreekt Marc van Coeverden. Hij ontving onlangs het predicaat zilver tijdens de World Gin Award 2022 voor The Gintleman van zijn microbrouwerij Black Baron. “En daar ben ik echt enorm trots op.”

Horeca weer open
Het kabinet maakte 25 januari bekend dat de horeca weer open mocht. Dit betekende dat ondernemers massaal voorraden als bier gingen inslaan. Het Dagblad van het Noorden spreekt hierover met onder andere de brouwers Grolsch en Heineken.

Dry January
Afgelopen maand was Dry January. Slijters hebben hier volgens het dagblad van Noorden weinig last van. Deze draaien door corona veel beter.

Wijn met minder alcohol
In het FD schrijft Hilary Akers over wijn met wat minder alcohol. “Wijn met een alcoholpercentage van maximaal 12 procent smaakt beter, past beter bij eten en is ook nog beter voor het klimaat.” Ze zocht de beste rode exemplaren uit.

Oudste wijnhandel
De oudste wijnhandel van Brugge bestond in januari 200 jaar. PZC spreekt met 91-jarige Jacques Feys, wiens familie het bedrijf startte en de huidige eigenaar Michel Van Acker over de geschiedenis van Wijnhandel Feys.

Alcoholvrij
De Limburger signaleert dat slijterijen steeds meer inspelen op toenemende vraag naar alcoholvrije producten en hun assortiment uitbreiden. Dry January biedt ondernemers daarom kansen.

Cao Heineken
In januari kreeg bierbrouwer Heineken problemen over de nieuwe cao. De werknemers gingen volgens NOS voor het eerst sinds 1994 staken voor een betere cao. Dit leidde tot een beter eindbod, waarmee een meerderheid van FNV-leden stemden en verdere acties werden vermeden, aldus vakbond FNV.

Wijncollectioneur
Quote neemt een kijkje in de wijnkelder van wijncollectioneur Rob Schuyt. “Wijnen leveren een beter rendement op dan aandelen”, aldus Schuyt.

Champagne-oogst
Het Nieuwsblad keek mee bij de oogst van champagneproducent Moët & Chandon. De stress was volgens de Belgische krant voelbaar. “Het was een rotjaar.”

Alcoholvrije slijterij 
De Gelderlander bezoekt tijdens Dry January de alcoholvrije slijterij Nix & Nix en spreekt eigenaar Wim Boekema en zijn klanten.

Altijd op de hoogte blijven?