DOOM-wodka voor de game- en drankliefhebbers

bonevodka_rebeldistillers

Game-ontwikkelaar Bethesda heeft, in samenwerking met Rebel Distillers, een eigen wodka ontwikkeld voor de bekende shooter game DOOM. Dit futuristische actiespel, waarin je het opneemt tegen zombies en demonen op een maan van Mars, kan natuurlijk niet zomaar met een drankje geassocieerd worden... DOOM: Bone Vodka is dan ook zeker niet zomaar een drank.

Geheel in stijl met het grimmige karakter van de game, is Rebel Distillers op zoek gegaan naar de juiste grimmige ingrediënten. De basis van de wodka is gewone tarwe, maar bij slagerij The Ginger Pig vond Rebel Distillers het belangrijkste ingrediënt: botten. De ethisch verantwoordde runderbotten van hoge kwaliteit worden geroosterd en gerookt voordat het beenmerg verwerkt wordt alcohol. Het resultaat is een droge, aardse smaak, gevolgd door umami en een boterachtig gevoel, en uiteindelijk een rokerige, haast peperachtige nasmaak. Uiteraard past dit uitstekend bij wereld vol demonen en harde actie van DOOM. 

Rebel Distillers zelf zegt over de drank: "If Hell created vodka..."

DOOM: Bone Vodka is nog niet leverbaar maar wel alvast te bestellen via de site.

Dossiers
Lees ook
Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

Wine Paris & Vinexpo Paris vindt plaats van 13 tot en met 15 februari 2023 in Paris Expo Porte de Versailles. De organisatie, Vinexposium, is druk bezig met de voorbereidingen voor deze vierde editie.

Koninklijke De Kuyper wederom 'Liqueur Producer of the Year'

Koninklijke De Kuyper wederom 'Liqueur Producer of the Year'

Tijdens de International Spirits Challenge (ISC) 2022 is Koninklijke De Kuyper bekroond met de award voor ‘Liqueur Producer of the Year’. “Het feit dat we voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn uitgeroepen tot 'Liqueur Producer of the Year’ maakt ons erg trots.”

Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

Alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam

In Amsterdam opende vrijdag 20 mei de alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG. Een samenwerking van non-alcoholisch spirit-merk Seedlip en Butcha. Tot en met 29 mei dagen Samuel Levie en Ben Branson mensen uit om een kijkje te nemen in de keuken van alcoholvrije mixology.