Distilleerderij Rutte geeft gratis workshops weg vanwege 150-jarig bestaan

20 oktober 2022 Redactie BeverageNL BeverageNL

In 2022 viert Distilleerderij Rutte het 150-jarig bestaan. Daarom geeft de distilleerderij 150 workshops gin weg. Eén voor elk jaar dat Rutte bestaat.

Simon Rutte startte in 1872 een distilleerderij en slijterij in hartje Dordrecht. Deze zit nog altijd op hetzelfde adres. Het pand is de afgelopen twee decennia volledig gerenoveerd, maar verder is alles bij het oude gebleven; de methoden, de recepten en de botanicals. De distilleerders van Rutte maken premium gins en jenevers nog steeds gemaakt op dezelfde wijze als de oprichter. Hiervoor worden tientallen botanicals zoals jeneverbessen, verse sinaasappels, kersen, kaneel en noten, voor gebruikt.

Om het 150-jarig bestaan te vieren geeft distilleerderij Rutte nu workshop gin weg. Tijdens deze workshop krijgen deelnemers een rondleiding door het bedrijf, een proeverij en maken hun eigen gin met de distillaten van botanicals. Klanten die een fles Rutte gin of jenever kopen bij de zelfstandige slijter maken via een QR-code op een fleshalskaartje kans op zo’n workshop.

Begin juni bezocht onze redactie de disttilleerderij. Lees hier ons verslag. 

Naar het artikel

 

Altijd op de hoogte blijven?