Distilleerderij Rutte geeft gratis workshops weg vanwege 150-jarig bestaan

Rutte 150 jaar_foto Marieke_4

In 2022 viert Distilleerderij Rutte het 150-jarig bestaan. Daarom geeft de distilleerderij 150 workshops gin weg. Eén voor elk jaar dat Rutte bestaat.

Simon Rutte startte in 1872 een distilleerderij en slijterij in hartje Dordrecht. Deze zit nog altijd op hetzelfde adres. Het pand is de afgelopen twee decennia volledig gerenoveerd, maar verder is alles bij het oude gebleven; de methoden, de recepten en de botanicals. De distilleerders van Rutte maken premium gins en jenevers nog steeds gemaakt op dezelfde wijze als de oprichter. Hiervoor worden tientallen botanicals zoals jeneverbessen, verse sinaasappels, kersen, kaneel en noten, voor gebruikt.

Om het 150-jarig bestaan te vieren geeft distilleerderij Rutte nu workshop gin weg. Tijdens deze workshop krijgen deelnemers een rondleiding door het bedrijf, een proeverij en maken hun eigen gin met de distillaten van botanicals. Klanten die een fles Rutte gin of jenever kopen bij de zelfstandige slijter maken via een QR-code op een fleshalskaartje kans op zo’n workshop.

Begin juni bezocht onze redactie de disttilleerderij. Lees hier ons verslag. 

Naar het artikel

 

Dossiers
Lees ook
Vijfde editie stokersproeverij@home

Vijfde editie stokersproeverij@home

De vijfde editie van stokersproeverij@home vindt plaats op 17 december. Onder leiding van Rutger Vismans, hoofdstoker van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, proeven deelnemers vanuit huis producten van diverse Nederlandse distillateurs.

Crowdfunding voor circulaire gin

Crowdfunding voor circulaire gin

Ondernemers Arnold Koomans, Frank Machielse en Renate Kerbusch starten een crowdfunding om circulaire gin te maken. Met Odds & Ends Circular Drinks produceren ze De 99 Gin die voor 99 procent bestaat uit de reststromen van appels, gember, citroen en een kruidenpalet.

Drankenbranche in de media -week 33

Drankenbranche in de media -week 33

Wijnboer blij met zomerse temperaturen, het Belgische internetfenomeen Average gaat concurrentie aan met Jupiler en Stella en wat hebben we geleerd van de flessen wijn en wijnstokken die 14 maanden in de ruimte doorbrachten. Wat lazen we de afgelopen week over de drankenbranche? Een greep uit de media.