De Kuyper neemt Archers Peach Schnapps over van Diageo

8 september 2022 Redactie BeverageNL

Koninklijke De Kuyper voegt Archers Peach Schnapps toe aan hun internationale likeur portfolio. Het Nederlandse familiebedrijf neemt het Britse likeur merk over van Diageo en versterkt daarmee de positie in het Verenigd Koninkrijk, de op een na belangrijkste cocktailmarkt ter wereld.

“We willen wereldwijd marktleider zijn in de perzik-categorie”, legt Mark de Witte, CEO van De Kuyper, uit. “Met Peachtree zijn we al marktleider in een aantal belangrijke cocktailmarkten, maar in het Verenigd Koninkrijk wordt de perzik-categorie historisch gezien geleid door Archers. We hadden de keuze om te blijven concurreren met Archers of om Archers over te nemen en het merk toe te voegen aan ons premium likeurportfolio. We besloten het laatste te doen.”

Perziklikeur

Archers is volgens De Witte een likeur van hoge kwaliteit met een lange historie, diep geworteld in de Britse cultuur. “Dit sterke merk presteert zeer stabiel en is sinds de introductie in 1986 relevant gebleven voor consumenten in het Verenigd Koninkrijk. Voor De Kuyper zal het merk een hoge prioriteit hebben en we zullen onze ruim 325 jaar aan likeurenexpertise en onze specifieke kennis over de perzik-categorie inzetten om het beste in Archers naar boven te halen.”

Archers Peach Schnapps is een heldere fruit schnapps. Het is een fruitig zoete likeur met de volle smaak van verse perzik in een herkenbare, mat witte fles. Archers is een bekend merk in het Verenigd Koninkrijk voor zowel thuisconsumptie als in bars en restaurants.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Cocktails

“We zien voor Archers een interessant groeiplatform in de categorie cocktails”, zegt Godelief van Erve, Global Marketing Director bij De Kuyper, “en zullen gebruik maken van de inzichten, ervaringen en best practices die we hebben opgedaan met Peachtree. Onze focus blijft op de huidige doelgroep, waar het merk al populair is en die heel goed past bij de doelgroep waar wij ons ook met de rest van ons likeur portfolio op richten.”

Koninklijke De Kuyper

Koninklijke De Kuyper is een familiebedrijf in premium likeuren en spirits. In 2020 vierde het bedrijf het 325 jarig jubileum en werd het predicaat koninklijk verlengd. Sinds de oprichting in 1695 ontwikkelde het bedrijf zich tot een expert op het gebied van premium distillaten, likeuren en spirits en is wereldmarktleider in cocktaillikeuren.

Altijd op de hoogte blijven?