De Koffiejongens feliciteren Nespresso

Koffiejongens espresso

Nespresso start met biologisch afbreekbare koffiecups. Voor De Koffiejongens reden om koffieproducent publiekelijk te feliciteren op vrijdag 25 november in onder andere Volkskrant en NRC. Ook stuurden ze een taart naar het hoofdkantoor van Nespresso Nederland.

De Koffiejongens is een duurzaam Nederlands koffiemerk voor koffiecups. De oprichters Walter Morriën en Corné van Drogenbroek strijden al vijf jaar tegen aluminium cups. Onlangs lanceerden ze daarvoor nog de campagne ‘aluminium, hoe haal je het in je cup?’.

Aluminium

“Het is goed om te zien dat er eindelijk beweging komt in de markt van aluminium koffiecups”, zegt oprichter Walter Morriën. “Toen wij begonnen met De Koffiejongens was het voor ons gelijk duidelijk: koffiecups moeten duurzamer kunnen. Het alternatief hebben we gevonden: 100% biologisch afbreekbare koffiecups gemaakt van maïs en suikerriet. Deze stap in de goede richting vanuit Nespresso maakt ons blij en we hopen dat er nog veel meer aanbieders zullen volgen.”

Nespresso

Afgelopen week bracht Nespresso het nieuws naar buiten dat het bedrijf gaat beginnen met biologisch afbreekbare koffiecups. De basis van de nieuwe cups is papier. Lente 2023 start de pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Daarna wil Nespresso binnen een jaar het product ook op andere Europese markten brengen.

De Koffiejongens

Walter Morriën en Corné van Drogenbroek startten vijf jaar geleden met De Koffiejongens. Ze produceren koffiecups van biologisch afbreekbaarmateriaal die per post naar klanten worden gestuurd. Nu worden deze cups nog gemaakt van maïs en suikerriet, maar in februari stappen ze over op cellulose, vertelt Morriën aan RTL Nieuws. Die composteren nog sneller en kunnen na gebruik in de tuin gegooid worden.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Koffiepads en theezakjes bij het gft-afval

Koffiepads en theezakjes bij het gft-afval

Consumenten kunnen hun gebruikte koffie en theezakjes voortaan bij het gft-afval gooien. De koffie- en theesector spraken in 2021 met de Rijksoverheid en de Vereniging Afvalbedrijven af om koffie en theezakjes composteerbaar te maken. Nu bij de aanvang van 2023 is het zover.

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start een pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. Binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen.

33,5 miljoen kopjes koffie en 16,2 miljoen koppen thee

33,5 miljoen kopjes koffie en 16,2 miljoen koppen thee

Dat drinken Nederlandse consumenten gezamenlijk elke dag volgens derde editie van het Nationaal Koffie & Thee Onderzoek van Koffie & Thee Nederland. “Koffie en thee zijn crisisbestendige dranken. Ze maken deel uit van onze dagelijkse rituelen en geven van oudsher ritme aan de dag”, aldus Koffie & Thee Nederland.