D.O. Ribera del Duero geeft wijnklimaatkasten weg vanwege 40-jarig jubileum

5 mei 2022 Redactie BeverageNL

Het Spaanse wijngebied D.O. Ribera del Duero bestaat in 2022 40 jaar. Daarom maken wijnliefhebbers die Ribera del Duero wijnen aanschaffen kans op een wijnklimaatkast.

Voor deze actie werkt D.O. Ribera del Duero samen met de webshops ‘Grand Cru Wijnen’, ‘Best of Wines’ en ‘De Grote Hamersma’. Alle drie hebben een breed aanbod van Ribera del Duero wijnen in het assortiment. Klanten die minimaal twee Ribera del Duero wijnen kopen bij deze webshops maken kans op een een wijnklimaatkast. In totaal verloot Ribera del Duero drie wijnklimaatkasten, één per deelnemende webshop. De actie loopt tot 18 juni 2022.

Ribera del Duero

Ribera del Duero is een wijngebied in Spanje. Het wijnbouwgebied beslaat meer dan 25.000 hectare, telt 307 wijnmakers, bijna 8.000 druiventelers en ligt in het hart van Noord-Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijnen danken hun karakter aan de hoge ligging van de wijngaarden aan de oevers van de rivier Duero, relatief dichtbij de Atlantische Oceaan. De wijngaarden liggen op 720 tot 1.100 meter boven de zeespiegel en er heerst een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Door het verschil tussen dag- en nachttemperaturen ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s.

Altijd op de hoogte blijven?