Crowdfunding voor circulaire gin

Odds en Ends Circulaire gin_crowdfunding

Ondernemers Arnold Koomans, Frank Machielse en Renate Kerbusch starten een crowdfunding om circulaire gin te maken. Met Odds & Ends Circular Drinks produceren ze De 99 Gin die voor 99 procent bestaat uit de reststromen van appels, gember, citroen en een kruidenpalet.

Met de gin wil het drietal verspilde producten een tweede leven geven. “We zien dat zoveel goede grondstoffen worden weggegooid, die perfect verwerkt kunnen worden in een Gin. Zo is het idee ontstaan om een circulaire gin te ontwikkelen.”

Voedselverspilling

Appels met plekjes of een afwijkend formaat zijn niet goed genoeg voor de supermarkt, maar kunnen wel gebruikt worden als grondstof voor de gin van Odds & Ends. Ook de toegevoegde smaakmakers zijn vrijwel allemaal circulair. De gember en citroenschillen halen de ondernemers bij de plaatselijke horeca. De botanicals komen bij boeren in de buurt vandaan. “Slechts een deel van onder andere duizendblad, zuring en citroenmelisse wordt geoogst en zo wordt gewerkt aan het herstel van biodiversiteit in ons land”, aldus het drietal.

Crowdfunding

Om Odds & Ends op de (cocktail)kaart te krijgen zijn Arnold, Frank en Renate een voorverkoop-crowdfundingsactie begonnen bij Crowdaboutnow. Om de eerste productie van grondstof tot fles te kunnen financieren is er 20.000 euro nodig. De teller staat momenteel op 156 supporters, waarmee al meer dan de helft van het benodigde bedrag is opgehaald. De actie loopt nog tot 10 december van dit jaar.

Circulaire gin

“We hebben gekozen voor een crowdfundingsactie omdat we zo kunnen zien of mensen bereid zijn om over te gaan tot de koop van een fles circulaire Gin”, vertellen Frank en Arnold. “Het is ons Proof of Concept. Dat we al meer dan de helft van het bedrag hebben binnengehaald met 156 supporters kan nieuwe klanten het vertrouwen geven om zich aan te sluiten bij de duurzame en gezellige vibes van Odds & Ends.”

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Vijfde editie stokersproeverij@home

Vijfde editie stokersproeverij@home

De vijfde editie van stokersproeverij@home vindt plaats op 17 december. Onder leiding van Rutger Vismans, hoofdstoker van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, proeven deelnemers vanuit huis producten van diverse Nederlandse distillateurs.

Two Chefs Brewing start crowdfundcampagne

Two Chefs Brewing start crowdfundcampagne

Om onafhankelijk door te groeien start Two Chefs Brewing een crowdfundcampagne. De Amsterdamse craftbier brouwerij wil in 2025 de brouwcapaciteit verdubbelen om aan de toenemende vraag te voldoen. Hiervoor is een lening van minimaal €500.000 nodig.

Distilleerderij Rutte geeft gratis workshops weg vanwege 150-jarig bestaan

Distilleerderij Rutte geeft gratis workshops weg vanwege 150-jarig bestaan

In 2022 viert Distilleerderij Rutte het 150-jarig bestaan. Daarom geeft de distilleerderij 150 workshops gin weg. Eén voor elk jaar dat Rutte bestaat.