Château Purcari steunt Oekraïne met Freedom Blend

27 juni 2022 Redactie BeverageNL

Château Purcari maakte in 2014 de Freedom Blend, een wijn van drie inheemse druiven uit Georgië, Moldavië en Oekraïne. Vanwege de oorlog in Oekraïne brengt het wijnhuis deze wijn nu opnieuw uit met een nieuw etiket. Importeur LFE doneert de winst van de verkoop van deze wijn aan de hulp aan Oekraïense vluchtelingen.

Freedom Blend was in 2014 een politiek statement om het 20e jaar van de onafhankelijkheid van Moldavië, Georgië en Oekraïne van de Sovjet-Unie te vieren. Toen in 2014 Russische tanks de Krim binnenreden lanceerde Purcari deze ‘vrijheidswijn’ als tegengeluid. “Helaas, is daar sinds 24 februari 2022 een nieuwe trieste dimensie aan toegevoegd”, aldus Purcari.

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

De wijngaarden van Château Purcari liggen op zo’n 800 meter afstand van de Oekraïense grens. Met een oorlog die zich zó dichtbij afspeelt wil het Château niet toekijken, maar een bijdrage leveren. Het wijnhuis zet zich in voor Oekraïense vluchtelingen. Purcari opende een 24/7 hulpcentrum, waar – met de hulp van meer dan 100 vrijwilligers – 11.600 vluchtelingen zijn voorzien van warme dranken, voedsel, simkaarten en hygiëneproducten. Daarnaast zorgde het wijnhuis voor het vervoer van ongeveer 2.000 vluchtelingen naar de hoofdstad Chisinau of naar de Moldavisch-Roemeense grens en huisvestte 5.000 vluchtelingen in of nabij het hotel. Ook is er werkgelegenheid gecreëerd voor de Oekraïense burgers.

Purcari’s Freedom Blend

Vanwege de oorlog Oekraïne brengt het wijnhuis ook Purcari’s Freedom Blend opnieuw uit. In deze blend is gemaakt van inheemse druiven uit Oekraïne (Bastardo), Moldavië (Rară Neagră) en Georgië (Saperavi). De wijn is een eerbetoon “aan de moed en solidariteit van deze landen maar ook als blijk van dankbaarheid en steun aan het gevecht en weerstand van het Oekraïense volk.”

De wijn omvat frisse tonen van rood fruit zoals kers, cranberry en aalbes. Daarna komen hartige en kruidige tonen in de smaak naar voren. Bosbes, gedroogde pruim, kruidnagel en donkere chocolade zijn smaken die je proeft in deze wijn. De wijn won meerdere gouden en zilveren medailles op grote concoursen over de hele wereld en heeft een gemiddelde score van een 4.3 op Vivino.

Financiële steun

Om de benodigde hulp te blijven bieden aan Oekraïense vluchtelingen, heeft Château Purcari veel baat bij financiële hulp. Daarom doneert importeur LFE alle marge die het dit jaar maakt op de verkoop van Purcari wijnen aan Château Purcari en steunt zo het humanitaire werk ten behoeve van de Oekraïense vluchtelingen.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?