Broers zetten zout water om naar drinkwater

9 augustus 2022 Redactie BeverageNL

Broers Tammo en Jort Wildschut lanceren het merk Sea Water. Hiervoor zetten ze lokaal zeewater om naar drinkwater. Hiermee willen ze bewustzijn creëren voor de wereldwijde waterschaarste en consumenten stimuleren om lokaal water te drinken.

Met Sea Water willen de twee een duurzaam alternatief op bestaande watermerken bieden, die volgens de broers een behoorlijke ecologische voetafdruk hebben. “Dagelijks worden miljoenen flessen water over de hele wereld verscheept: van Fiji naar Europa en van de Alpen naar Amerika. Bovendien zijn waterproducenten afhankelijk van bron- en mineraalwater en halen zij hun product uit gelimiteerde waterbronnen.”

De broers willen op een andere manier naar water kijken. “Zeventig procent van de aarde is bedekt met water, maar toch is waterschaarste wereldwijd een gigantisch en groeiend probleem. Ook in Nederland dreigt er in de toekomst een tekort aan drinkwater.” Voor Sea Water gebruiken de broers lokaal zeewater dat wordt gefilterd om het geschikt te maken als drinkwater.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

De techniek voor ontzilting bestaat al, maar hiervoor worden vaak energie-intensieve installaties gebruikt die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Voor Sea Water gebruiken de twee zonne-energie.

De eerste installatie van Sea Water is onlangs geplaatst aan de Noordzee. De installaties zijn eenvoudig te plaatsen op diverse locaties wereldwijd. De broers ambiëren om overal ter wereld lokaal drinkwater te kunnen aanbieden en daarmee een rol te spelen in de bestrijding tegen (drink)waterschaarste.

Altijd op de hoogte blijven?