Aandacht voor ambachtelijk bier tijdens BrauBeviale 2019

19 augustus 2019

De voorbereidingen voor de vakbeurs BrauBeviale 2019 zijn volop aan de gang. Van 12 tot en met 14 november staat Messe Nuremberg in het teken van deze beurs. Het belangrijkste thema is de toekomst van de drankenindustrie en de uitdagingen voor de producenten en leveranciers. 

BrauBeviale 2019 toont het hele ketenproces van drankproductie. Van onbewerkte grondstoffen en technologie tot verpakkingen en marketingideeën. Op de beurs staan zo'n 1100 exposanten. 53 procent van de exposanten is internationaal. Op de beurs worden verschillende prijzen uitgerekt, zoals de European Beer Star 2019, de World Beverage Innovation Award en de Hopfen-Champion 2019. Daarnaast zijn er verschillende lezingen, demonstraties, symposiums en een forum.

Voorafgaand aan de beurs vindt de zevende editie van European MicroBrew Symposium plaats. Dit symposium biedt een overzicht van de internationale markttrends in de micro brouwerij. Daarnaast is er aandacht voor de technische en technologische aspecten van de productie van Craft Beer. Een ander onderwerp van dit symposium is malt bier. 

In de Craft Drinks Area worden onder leiding van onafhankelijke experts bier en andere bierspecialiteiten geproefd. In totaal zijn er acht thematische bars. Vijf daarvan tonen de bierspecialiteiten van verschillende landen, alcohol vrij en malt bier. Er is een bar met sterke drank en een bar voor water en alcoholvrije drank. Tot slot is er ook een bar waar het drinkglas centraal staat.

Een van de prijzen die wordt uitgereikt tijdens BrauBeviale is de European Beer Star. Bezoekers kunnen tijdens de eerste beursdag stemmen op hun favoriete bier uit de gouden medaillewinnaars. Het bier met de meeste stemmen wint de titel Consumers’ Favourite 2019. In 2018 deden 2344 bieren uit 51 landen mee aan deze wedstrijd. Dit jaar zijn er 67 categorieën.

Globalisering is naast digitalisering, automatisering en andere innovaties een belangrijke kwestie. Daarom wordt voorafgaand aan de beurs voor de vierde keer het Export Forum German Beverages plaats. Dit onafhankelijke forum is een platform voor het uitwisselen van informatie en netwerken. Diverse sprekers belichten de verschillende aspecten van export, zoals de markt, de praktische organisatie en toepassingen voor exportbedrijven of de financiële kant zoals internationaal betaalverkeer. De focus ligt dit jaar op Rusland, Italië, Verenigde Staten, België en Korea.

Het gebrek aan goed gekwalificeerd personeel treft ook de drankenindustrie. De laatste dag van het BrauBeviale Forum staat daarom in het teken van de Next Generation. Deze dag richt zich niet alleen op professionals en jonge recruten uit de generatie Y en Z. Maar ook op ondernemers die nadenken over hun opvolging. 

BrauBeviale 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 november in Nuremberg. Ga voor meer informatie over deze vakbeurs naar de website.

Altijd op de hoogte blijven?