© NürnbergMesse

Van 12 tot en met 14 november vindt in Nürnberg BrauBeviale 2019 plaats, een van de belangrijkste vakbeurzen voor drankenindustrie. De toekomst staat centraal. Is de drankenindustrie ook in de toekomst levensvatbaar?

De hele keten presenteert zich tijdens BrauBeviale 2019. Zo'n 1100 exposanten uit binnen- en buitenland tonen de laatste ontwikkelingen en hun nieuwste producten. In 2018 kwam 53 procent van de exposanten uit het buitenland. De organisatie verwacht meer dan 40.000 bezoekers, zo'n 45 procent internationaal. De bezoekers zijn veelal werkzaam in technische of commerciële functies in de Europese drankenindustrie.

Naast de vele exposanten zijn er op het Forum BrauBeviale verschillende presentaties en paneldiscussies over belangrijke kwesties in de drankenindustrie. Op het programma staan onder andere lezingen over blockchain, uitzonderlijke bedrijfsconcepten en de digitale ontwikkelingen. Het gebrek aan goed gekwalificeerd personeel treft ook de drankenindustrie. De laatste dag van het BrauBeviale Forum staat daarom in het teken van de Next Generation. Deze dag richt zich niet alleen op professionals en jonge recruten uit de generatie Y en Z, maar ook op ondernemers die nadenken over hun opvolging. 

In de Craft Drinks Area worden onder leiding van onafhankelijke experts bier en andere bierspecialiteiten geproefd. In totaal zijn er acht thematische bars. Vijf bars tonen de bierspecialiteiten van verschillende landen, alcohol vrij en malt bier. Er is een bar met sterke drank en één voor water en alcoholvrije drank. Tot slot is er ook een bar waar het drinkglas centraal staat.

Tijdens BrauBeviale worden verschillende prijzen uitgereikt. Zoals bijvoorbeeld de European Beer Star. In 2018 deden 2344 bieren uit 51 landen mee aan deze wedstrijd. Dit jaar zijn er 67 categorieën. Op 13 november wordt bekend gemaakt welke bieren goud, zilver of brons hebben gewonnen. Andere prijzen die op het programma staan zijn: Hopfen-Champion 2019Bayerischer Bierorden en de World Beverage Innovation Award.

Meer informatie over het programma en het bezoeken van de beurs is te vinden op de website van BrauBeviale 2019

Altijd op de hoogte blijven?